7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Vali muhtarlarla biraraya geldi

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, merkez ilçeye bağlı köy muhtarlarıyla yaptığı toplantıda birçok konuda uyarılarda bulundu.

Çankırı’nın imkanlarının kıt, geçim şartlarının ağır bir il olduğunu, zor şartların göçü beraberinde getirdiğini ve köyde kalan insanların tarımı geliştirmesi gerektiğini söyleyen Öner, "Komşularınızla iyi geçinin. Kavgaları azaltın. Anlaşmazlıkları geride bırakın. Bunlar kazanç sağlamaz. Paylaşmayı, hakkaniyetle paylaşmayı bilelim. Ürettiğimizi çoğaltalım. Azı paylaşmak zordur. Çoğaltarak paylaşalım. Teknolojiyi kullanalım" ikaz ve tavsiyelerinde bulundu. Valilik olarak çiftçiye 130 milyarlık kaliteli tohum desteği verdiklerini kaydeden Öner, "Sizlerin artırdığı her gram buğday ülkenin kazancıdır. Ağaçlarımızı kestiğimiz için, tarlalarımızı verimli kullanamadığımız için, üretmediğimiz için kaybımız çok olmaktadır" dedi. Mübadeleli ekim konusunda çiftçilerin bilgilendirilmesi için Prof. Dr. Yunus Serin tarafından konferans verilmesini sağlayacaklarını ve bu konu üzerinde hassasiyetle durduklarını belirten Öner, "Köy hizmetlerimiz ücretsiz toprak analizleri yapmaktadır. Toprak analizlerinizi yaptırınız. Emeğinizi boşa harcamayın. Maksimum verim için çalışalım" dedi. "Bizlerin varlık sebebi sizlere hizmet içindir" diyen Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, "Makul ve mantıklı taleplerde bulununuz. Kimseye rüşvet vermeyiniz. Gelene-gidene kuzu-dana kesmeyin. Makul ikramlar yeter" dedi.
Hayvancılığın nasıl yapılacağı konusunda da detaylı bilgi veren Öner, "Hayvanlarınızı dövmeyin. Başkaları hayvanlarına müzik dinletiyor, bizimkiler dövüyor. Hayvanlarımıza bir teneke su veriyorsunuz, 40 litre süt vermesini bekliyoruz. Hayvanlarımızı iyi beslemiyoruz. 40 yıldır yaptığımız işi doğru yapmıyoruz. Yapacağınız işlerle ilgili bilgi alın. Bilgileri de uygulayın" diye konuştu. Anız yakılmaması ve hasat zamanı tohum israfının önlenmesi konusunda uyarılarda bulunan Öner, "Kolaycılığa kaçmayın. Kaynaklarımızı israf etmeyelim. Sınırlı kaynaklarımızı ekonomik kullanalım. Millete, memlekete hizmet ettiğimizi unutmayalım" dedi. Şahsi nüfusun hizmetin önüne geçmemesi gerektiğine vurgu yapan Öner, "Hiç kimsenin devlet kesesinden fiyaka yapmaya hakkı yok. Muhtarlar köyün önderidir. Hoşa giden değil, doğru işleri yapalım" uyarısında bulundu.

Çankırı-iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 16:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?