7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Vali Öner: Televizyon izlemeyin, kitap okuyun

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Niçin Okumuyoruz, Nasıl Okuyoruz?" konulu panelde yaptığı konuşmada, herkesin kendisini okuyarak geliştirme konusunda sorgulaması gerektiğini söyledi.

Kütüphane Müdürlüğü’nün yaptığı etkinliği olumlu karşıladığını belirten Öner, "Söylediklerini çok uygulayan bir toplum değiliz. Dün akşam başımızı yastığa koyduğumuzda hangi kitap başucumuzdaydı? Bir hafta içinde hangi kitabı okuduk? Bir ay içinde hangi kitabı okuduk? Bir yıl içinde kaç kitap okuduk? 5 yıl, 10 yıl içinde kaç kitap okuduk? Bu soruların cevabı hiçse çok yazık. Hangi TV yayınında hangi fuzuli programı izlediniz? Buna evet diyorsak boşlukları o zaman kendiniz doldurunuz" diye konuştu.

İdelojik kitapların sürü psikolojisi ile kaleme alındığını, tahlil ve araştırmaya yönelten kitapların erdemli yayınlar olduğunu kaydeden Öner, "Bizler her türlü kitabı okuyacağız. Kendimizi geliştirmeliyiz. Dört ayaklılardan farkımızın olduğunu ortaya koymalıyız. Eşrefi mahluk olduğumuzu göstermeliyiz" dedi.

Konuşmalardan sonra "Niçin okumuyoruz, Nasıl Okuyoruz?" konulu panele konuşmacı olarak katılan eğitimci-yazar Osman Bolulu, yazar Özgen Seçkin, folklor araştırmacısı şair Metin Turan ve Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan sunumlarını yaptılar. Panel sonrası panelistler kitaplarını imzalarken, akşam saatlerinde Mahmut Turgut’un fotoğraf sergisi gezildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 12:30:19
Güncelleme :10 Aralık 2004 Cuma 12:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?