3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Vali Uzun'dan kayak şov!

ÇANKIRI VALİSİ UZUN KAYAK MERKEZİNİ TANITMAK İÇİN 4 BİN 700 METREYİ İKİNCİ KEZ KAYARAK İNDİ

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi'ni tanıtmak için 4 bin 700 metreyi ikinci kez kayarak indi. Uzun, kayak severleri İç Anadolu'nun en uzun kayak pistine davet etti.

Ilgaz Dağı Yıldıztepe Yürüyüş ve Tırmanışı'na katılan 64 yaşındaki Vali Uzun ve beraberinde Çankırı İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Duvan, Ilgaz, Çerkeş Bayramören ve Eldivan Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Gençlik Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ve yaklaşık 80 kişilik ekip yer aldı.

Sabahın erken saatlerinde Kadınçayırı'na gelen yaklaşık 100 kişilik grup 4 bin 700 metrelik Yıldızkule'ye kadar yürüdüler. Bayanlar iki kilometrelik kısa bir yürüyüş yaparken, çocuklar kayak ve kızaklarla doyasıya eğlendiler.

Zirveye yürüyerek çıkan heyet kısa bir mola verdikten sonra 4 bin 700 metreyi kayarak indiler. Geçtiğimiz hafta Dağcılık Federasyonu'nun kış tırmanışına katılarak yeni pistte ilk kez kayan Uzun, bu hafta tecrübesi sayesinde eşinin yanına ilk inen kayakçı oldu.

Kendi önderliğinde gerçekleştirilen tırmanışta zirveye ulaşan Vali Uzun, yeni açılan Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde kaydı. Vali Uzun ve beraberindekiler kayak merkezinin Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyleyerek, ''Ilgaz, Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden biri olmaya hazırlanıyor, herkesi buraya davet ediyoruz'' dediler.

Ilgaz'ın doğal güzelliklerinin yaşanmaya değer olduğunu söyleyen Vali Uzun, ''Tüm doğa severleri buraya bekliyoruz. Bu güzelliği herkesle paylaşmak istiyoruz. İnsanımızın bu güzelliği görmesi gerekiyor'' diye konuştu.

ÇANKIRI VALİSİ UZUN KAYAK MERKEZİNİ TANITMAK İÇİN 4 BİN 700 METREYİ İKİNCİ KEZ KAYARAK İNDİ
ÇANKIRI VALİSİ UZUN KAYAK MERKEZİNİ TANITMAK İÇİN 4 BİN 700 METREYİ İKİNCİ KEZ KAYARAK İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 16:02:01
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 22:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?