3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Vali Uzun'un kayak keyfi

VALİ UZUN, 4 BİN 700 METREYİ KAYARAK İNDİ

Çankırı'da gerçekleştirilen Ilgaz Dağı Yıldıztepe Yürüyüş ve Tırmanışı'nın ardından Vali Şemsettin Uzun 4 bin 700 metreyi kayarak indi.

Ilgaz Dağı Yıldıztepe Yürüyüş ve Tırmanışı'na katılan Vali Uzun, Yıldıztepe'ye çıkmak için 4 bin 700 metre yürüyerek zirveye ulaştı. Zirveye ulaşan Vali Uzun, yeni açılan Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde kaydı. 4 bin 700 metrelik pisti yürüyerek çıkan katılımcılardan Vali Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Duvan ve kayak hocası Ilgaz'da, İç Anadolu'nun en uzun kayak pistinde ilk kayan sporcular oldu.

Çankırı Valisi Uzun, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz haftalarda Çankırı'ya gelerek Ilgaz dağı Yıldıztepe kayak pistini gören Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak'ın bölgeyi çok beğendiğini hatırlatarak, ''Sayın bakanımız ilimize geldiğinde burayı çok beğenerek 'Buralar muhteşem, bu muhteşem güzelliği insanlarımızın istifadesine sunmamız lazım' demişti. Sayın Bakanımızın talimatları ile telesiyej kurulması çalışmaları sürüyor. Bizde yaz boyunca yaptığımız çalışmalarla pistimizi

hazırladık. Burada üç adet babyliftimiz var. Ankara'ya bir buçuk ve İstanbul'a üç buçuk saatlik mesafedeki bu kayak merkezi Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden biri olmaya aday. Tüm kayak severleri Ilgaz'a bekliyoruz'' dedi.

Vali Şemsettin Uzun ile birlikte 4 bin 700 metreyi kayarak inen İl Jandarma Komutanı Duvan, pistin çok güzel olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'de birçok pist düz, birkaç dakika içerisinde hemen aşağıya iniyorsunuz, yukarı çıkmak için de mesafe kısa olduğundan telesiyejlerde dakikalarca sıra bekliyorsunuz. Ancak bu pist harika, orman içerisinde farklı eğimler ve kıvrımlar olması kayak sporundan alınabilecek haz ve mutluluğu zirveye çıkarıyor. Umut ediyorum ki en kısa zamanda kayak sporu sevenlerin hizmetine açılır'' şeklinde konuştu.

VALİ UZUN, 4 BİN 700 METREYİ KAYARAK İNDİ
VALİ UZUN, 4 BİN 700 METREYİ KAYARAK İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 18:58:03
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 22:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?