7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Yamaç paraşütüyle 239 km uçtu

Çankırı'nın Bayramören ilçesi dünyada son yıllarda popüler olan spor dallarından birisine ev sahipliği yapıyor.

Yamaç Paraşütü 2009 Dünya Kupası Hazırlık Yarışması ve Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası 2. Ayağı, 60'ı yabancı 120 sporcunun katılımı ile Bayramören ilçesinde başladı.

Sabah saatlerinden itibaren araçlarla ilçedeki kuzey kalkış noktasına taşınan paraşütçüler, hazırlıklarını tamamlayarak uçuş için uygun hava şartlarının oluşmasını bekledi. Uçuş hakkında brifing verilmesinin ardından GPS cihazlarına verileri giren paraşütçüler daha sonra uçuşa geçti.

Zaman zaman sert esen rüzgar nedeniyle kimi paraşütçüler zor anlar yaşarken, gökyüzünün renk cümbüşüne büründüğü etkinliği AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, eski bakanlardan Nevzat Ayaz ile çevre ilçe ve köylerden de çok sayıda vatandaş izledi.  Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, etkinliğin hem Çankırı hem de Bayramören'in tanıtımına katkı sunacağına inandığını söyledi.

Gelen konukların ilçenin yamaç paraşütü uçuşu için en iyi yerlerden biri olduğunu söylediklerini belirten Vali Şemsettin Uzun, "Hem Kuzey hem de Güney olmak üzere iki uçuş noktamız bulunuyor. Buda buranın önemini bir kez daha artırıyor" dedi.

Şampiyonanın organizatörü Tahsin Tekin'in hem yamaç paraşütçü hem de Çankırı sevdalısı biri olduğunu dile getiren Vali Uzun, "Bizim aklımızda önceleri böyle bir etkinlik yapmak yoktu. Ancak Tahsin beyin girişimleriyle böyle bir uluslararası nitelikteki organizasyonu düzenledik. İlk başlarda endişelerimiz vardı. Ancak, bu endişelerimizin yersiz olduğu gökyüzünde oluşan güzel tablo ile ortaya çıktı. İlerleyen yıllarda buraları bir daha elden geçirmek durumundayız. Bu henüz başlangıç, seneye çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Bu etkinlik Çankırı'nın tanıtımı açısından fevkalade iyi oldu" diye konuştu.

Organizatör Tahsin Tekin de şampiyonaya 60'ı yabancı toplam 120 sporcunun katıldığını belirtti. Yamaç Paraşütü 2009 Dünya Kupası Hazırlık Yarışmasının yapıldığı şampiyona kapsamında aynı zamanda Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası 2. Ayağı'nın da gerçekleştirildiğini belirten Tekin, "Yaklaşık 3-4 saat havada kalacak olan paraşütçüler, 80 kilometreye yakın mesafe uçacak" dedi.

Şampiyonanın Pazar gününe kadar devam edeceğini ifade eden Tekin, hazırlık uçuşunda Bulgar sporcu Yassen Savoy'un 239 kilometre uçarak Türkiye'de gerçekleştirilen en uzun uçuşu yaptığını kaydetti.

Gökyüzünde oluşan rengarenk görüntüler karşısında izleyenler büyülenirken, izleyenler Bayramören'de böyle bir organizasyon yapılması dolayısıyla mutluluklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 09:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?