3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Yangın sildi, süpürdü!

ÇANKIRI'DA YANGIN

Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı Yakaköy'de çıkan yangında 1 ev, 1 odunluk ve 1 buğday anbarı yanarken 2 ev de kısmen zarar gördü. Yangından dumandan etkilenen Mehmet Çakır Çankırı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Yakaköyde yaşayan İsmet Aydınlı'nın evinde akşam saatlerinde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kıvılcımlar önce evin odunluğu ve buğday anbarına daha sonra ise Aydınlı'nın evinin yanında bulunan İsmail Topal ve Mehmet Çakır'a ait evlere sıçradı.

Yangına Çankırı, Yapraklı ilçesi ve Yüklü Beldesi itfaiyeleri ile İl Özel İdaresine bağlı iş makineleri müdahale etti. Köyde yaşayan vatandaşlarda ellerine aldıkları kazma küreklerle yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Olayın ardından Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Vali Yardımcısı ve Yapraklı Kaymakam Vekili Murat Soylu, İl jandarma Komutanı İsmail Duvan, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, Yüklü beldesi Belediye Başkanı Hidayet Çölgeçen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız Yakaköy'e giderek incelemelerde bulundu.

Vali Şemsettin Uzun, yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, ''Biz bu afetlerde zengin fakir demeden yangından etkilenen ailelere Valilik olarak yardım edeceğiz'' dedi.

Evi yanan vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Uzun, devletin imkanları ve kanunlar çerçevesinde gerekenlerin yapılacağını belirtti.

Öte yandan, yangında yaklaşık 50 bin liralık maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

ÇANKIRI'DA YANGIN
ÇANKIRI'DA YANGIN
ÇANKIRI'DA YANGIN
ÇANKIRI'DA YANGIN
ÇANKIRI'DA YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 01:00:03
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 09:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?