3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Yangınzedelere ev müjdesi!

ÇANKIRI'DA ÇIKAN YANGINDA EVİ YANAN 12 AİLEYE YENİ EV YAPILACAK

Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı Dağovacık köyünde Eylül ayında çıkan yangında evleri yanan ailelerle bir araya gelen Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, ''Devletimiz kimseyi mağdur etmeyecek. Biz devlet olarak gereken desteği sağlayacağız'' dedi.

Vali Şemsettin Uzun ve Yapraklı Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Eylül ayında çıkan yangında 18 evin yandığı Dağovacık köyünde incelemelerde bulundu.

Yangının olduğu bölgeyi gezen Vali Uzun, daha sonra yeni evlerin yapılması düşünülen bölgeyi inceledi. Köy odasında vatandaşlarla biraraya gelen Vali Uzun, geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Devlet olarak sizleri mağdur etmeyeceğiz. Hak sahiplerini geniş alanlara yerleştirmek istiyoruz. İlk etapta yangın bölgesinde yapılması uygun alanlara, sizlerin istemesi durumunda sizin gösterdiğiniz arsalara da evleriniz yapılabilir. Görevli arkadaşlarımız yapılması uygun alanları inceliyorlar. Sizlerle birlikte

yapılması en uygun alanları belirlemek için buradayız. Devlet olarak yapılması gerekenin en iyisini yapmayı istiyoruz" diye konuştu.

Çalışmaların başladığını söyleyen Vali Uzun, ''Devletimiz kimseyi mağdur etmeyecek. Biz devlet olarak gereken desteği sağlayacağız. burada evi yanan vatandaşlarımızın evleri kısa sürede yapılacak. Yer tespitinin yapılmasının ardından çalışmalarımız başlayacak" şeklinde konuştu.

Uzun, daha sonra okul çıkışında öğrencilere, gelecek yıl okuyacakları sınıflara ait kitaplar ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantalardan hediye etti, şeker dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 14:09:02
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 17:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?