3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

'Yıldıztepe 2. Uludağ olabilir'

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERARASI KAYAKLI KOŞU ŞAMPİYONASININ ARDINDAN

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmet Sayhan, "Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi gerekli yatırımlar yapıldığında ikinci bir Uludağ olabilir" dedi.

Türkiye Üniversitelerarası Kayaklı Koşu Şampiyonasına gözlemci olarak katılan Doç. Dr. İsmet Sayhan, Türkiye'de 81 üniversite bulunduğunu hatırlatarak, federasyonlarına bağlı olarak yürütülen faaliyetleri ülke çapına yaymayı amaçladıklarını belirtti.

Ilgaz'ın kış sporları için cazip bir merkez olduğunu kaydeden Sayhan, "Ilgaz özellikle karının kalitesi, pistinin yarışmalara uygunluğu ve bu uygunluğun uluslararası standartlarda kabul görmüş olması çok önemli. Anadolu'nun tam ortasında, bu nedenle ulaşım son derece kolay. Ilgaz bu özelliklerine rağmen çok yol kat edememiş" diye konuştu.

Ilgaz Yıldıztepe kayak merkezi'nin Türkiye'de kış turizmine çok önemli katkılar sağlayabilecek bir yer olduğunu ifade eden Sayhan, "Bu bölge, bu ülke için banka hesabı gibi çok önemli bir yer. Şimdi bizler bu banka hesabını en iyi şekilde nasıl değerlendirebiliriz diye düşünmeliyiz. Olumsuzluklarla değil de olumlu şeyleri görerek tabiatın bizlere bedavadan sunduğu bu değeri en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Burayı nasıl değerlendirebiliriz diye düşünmeye başladığımızda ortaya bir sürü çözüm çıkar" şeklinde konuştu.

Kış sporlarının yapıldığı bölgelerde maddi yönden katkı sağlayan faaliyetler olduğuna dikkat çeken Sayhan, "Kış sporları parası olan insanların eğilim gösterdiği işlerdir. Uludağ bunun en güzel ve en önemli örneği. Buraya insanların konaklayabilecekleri yerler eğlence için küçük tesisler, yatırımlar yapıldığında, iyi bir tanıtımla, Yıldıztepe kısa bir sürede çok farklı ve ülke çapında tanınan bir karaktere bürünebilir. Şunu unutmamak lazım kocaman Türkiye'de Uludağ var diye başka bir Uludağ olmayacak demek değil. Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi gerekli adımlar atıldığında ikinci bir Uludağ olabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 16:27:02
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 16:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?