6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Yoksul kadına mikro kredi

Bursa'da, Valilik ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) yoksullar için uygulanan 'Mikro Kredi Projesi' nin uygulanması çalışmalarına başlandı. Projenin hayata geçirilmesi için Bursa Valiliği ve vakıf arasında protokol imzalanarak, vakıf şubesi açılacak.


Türkiye'de şimdiye kadar 9 ilde uygulanan yoksullara mikro kredi verilmesi projesi Bursa'da da hayata geçiriliyor.

İlk olarak 5 yıl önce Diyarbakır'da başlayan proje çerçevesinde Batman, Mardin, Ankara, Yozgat, Çankırı, Gaziantep, Zonguldak ve Kahramanmaraş'da yaklaşık 6 bin yoksul kadına teminat ve kefalet istemeden tamamen güvene dayalı 7 milyon 650 bin YTL kredi verildi.

Verilen kredilerin geri dönüşümünde ise yüzde 100 başarı sağlandı. İlk olarak kadınlara yönelik faaliyetlerin yapılacağı projenin Bursa'da da birçok kadına umut kapısı olacağı düşünülüyor.

Bursa Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında önümüzdeki günlerde bir protokol imzalanacak. 100 bin YTL'lik kaynak aktarımı için İl Genel Meclisi'ne sunulan projeyle ilgili madde, Plan Bütçe ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler komisyonlarına havale edildi.


Konuyla alakalı bilgi veren İl Genel Meclisi Divan Katibi Emel Baskın, "Komisyonlarımız konu ile ilgili çalışma ve araştırmalarını yapacak.

Önümüzdeki günlerde valilik ve vakıf arasında imzalanacak protokol sonunda, vakıf Bursa'da şube açacak. Gönüllü insanların çalışacağı şubede 6 kişilik heyet olacak.

Bu heyet Bursa ve ilçelerini dolaşarak projenin tanıtımını yapacak. Bu uygulama 2010 yılına kadar ülke genelindeki tüm illeri kapsayacak. Krediden faydalanmak için, aynı mahallede oturan benzer ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan 5 kadının bir araya gelmesi gerekiyor. İlk yıl için öngörülen kredi tutarı 100 ile 700 YTL arasındadır. Ancak kredi alan kadının girişimcilik ruhu ve potansiyeli dikkate alınarak, mikro kredi her yıl bin YTL'ye kadar artırılabilir. Ödemeler ise haftalık olarak krediyi alan kişinin bizzat ayağına gidilerek gerçekleştirilecektir Proje kar amaçlı olmayıp esas olan sürdürelebilirliktir. Bu proje sayesinde küçük sermaye ile iş kurmak isteyen kadınlara mükemmel bir fırsat olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 15:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?