5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Amacımız sivil halkı eğitmek"

Ankara Arama Kurtarma Birliği Müdürlüğü ile Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat illeri Arama Kurtarma ve Acil Yardım ekiplerinin katıldığı "Sivil Savunma İntikal ve Arama Kurtarma" tatbikatı Çankırı'da gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesi yapılan açılış konuşmasında İl Sivil Savunma Müdürü Metin Çalışkan, sivil savunmanın tabii afetlerde, savaşlarda ve büyük yangınlarda halkın can ve mal kaybını en aza indirebilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Türkiye dünyanın en aktif fay hattı üzerinde yer almaktadır. Çankırı'dan Kuzey Anadolu Fay Hattı geçmekte olup topraklarımızın yüzde 70'i birinci derece deprem kuşağında bulunmaktadır. Durum böyle olunca depremden en az zayiatla çıkmanın yolu deprem öncesi tedbirleri almak binalarımızı doğru yere ve doğru malzemeyle kurmaktır" dedi.

Ankara Arama Kurtarma Birlik Müdürü Metin Gökter ise, artık cephe savaşlarının bittiğini ve günümüzde savaşların cephe gerisinde meydana geldiğini, sivil halkın ve önemli tesislerin hedef alındığını belirterek, arama ve kurtarmanın önem kazandığını kaydetti.

Sivil Savunma Gelen Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Hamdi Usta da, Marmara ve Düzce depremlerinin sivil savunmada dönüm noktası olduğunu belirterek, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında şuana kadar 7 bin kişiyi eğittik. Sivil Savunma teşkilatı olarak bundan sonrada sivilleri eğitmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Vali Vekili Mehmet Büyüktaş, "Gönül ister ki bu tür felaketlerle karşılaşmayalım. Ama ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor ve bu yüzden eğitimli ve deneyimli personele ihtiyacımız var. Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma yanında halkımızı da bu konularda eğitiyor. Bu tür tatbikatların sık sık yapılarak halkımızın da bu tatbikatlara dahil edilmesi gerekmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 17:42:56
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 17:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?