22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bayındırlık Bakanı Çankırı'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Çankırı'ya geldi. 

Vali Ali Haydar Öner başkanlığındaki Çankırı heyeti, Bakan Özak'ı Ankara-Çankırı karayolunda yapılan çalışmaları gösterebilmek ve sorunları yerinde aktarabilmek için Akyurt çıkışında karşıladı. 

Ankara-Çankırı karayolunun Tekebeli, Baykuş Boğazı, Çandır Virajı gibi sorunları yerinde aktaran Çankırılılar, Bakan Özak'ı kalabalık bir şekilde şehir girişinde karşıladı. Özak, özellikle Öner'in Yıldıztepe Turizm Merkezi hakkında verdiği bilgilere özel ilgi gösterdi. 

Kış ve kayak turizminin diğer turizm alanlarından daha ekonomik olduğunu ve daha çok gelir getirdiğine dikkat çeken Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, "Diğer turizm alanları bir birim kazanç bıraktığı yerde, kayak turizmi 4 birim kazanç bırakır. O nedenle kış ve kayak turizmi daha önemlidir" diye konuştu. Çankırı'nın karayollarında yaptığı ve özellikle duble yol çalışmalarında Çankırı'nın üzerine düşeni yapması konusunda sorumluluklarını yerine getirdiğini gözlemlediğini ve memnun olduğunu kaydeden Özak, "Taleplerinizi değerlendireceğiz" diye konuştu. 

"Yol medeniyettir" diyen Özak, bu sözünü Atatürk'ün Anadolu gezilerinde halkın isteklerinin yol ve okul şeklinde olduğunu örnek göstererek destekledi. Hükümet icraatları hakkında ana hatlarıyla açıklamada bulunan Özak, "Toplu konutta, kadastro çalışmalarında çağ atladık. 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır. Yapılan çalışmaları da yeterli bulmuyoruz. Daha hızlı çalışarak açığımızı kapatmalıyız" açıklamasında bulundu. 

İtalyanlar'ın İstanbul Boğazı'na ve İzmit geçişine yap-işlet devret modeliyle köprü yapmak istediklerini, dünyanın en büyük 17. ekonomisi durumunda olduğunu, dış ilişkiler çok iyi işler başardıklarını ve dünyanın birçok finans kuruluşunun düşük faizle kredi vermek için sırada olduğuna vurgu yapan Özak, "Faiz dönemi bitti. Bulunduğumuz bölgenin lider ülkesi biziz. Buradaki sorunları biz çözeriz. Irak'ı da biz kurtaracağız" değerlendirmesini yaptı. 

Özak'ın Çankırı gezisi, Çankırı ili sınırları içinde bulunan karayollarına ait diğer yollarda incelemelerle devam etti.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 16:04:20
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 10:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?