26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Arınç'la 'yaran' sohbeti

Ahi Yaran Meclisi Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç'ı makamında ziyaret etti.

Milletvekilleri Hikmet Özdemir ve Tevfik Akbak'ında hazır bulunduğu ziyarette Arınç, konuklarıyla uzun süre sohbet etti. Sohbet sırasında Dernek Başkanı Ahmet Absarılıoğlu, TBMM Başkanı Arınç'ı Çankırı'ya davet ederek, "Başkanım geçen yıl yaptığınız ziyarette, uyanmak istemediğim bir rüya da gibiyim, demiştiniz. Bu rüyanın devamı için sizleri tekrar Çankırı'da yaran meclisimizde ağırlamak istiyoruz" dedi.

Bu davet üzerine Arınç, "Yaşaması ve yaşatılması gereken önemli bir kültür mirasımızı büyük fedakarlıklarla devam ettirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim.Yaran kültürümüze sahip çıkmalıyız. Onu hak ettiği yere getirmeliyiz. Bunun için bizlerinde üzerine düşen görev olursa yapılacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. En kısa zamanda tekrar Çankırı'ya gelip yaran meclisine katılmak arzusundayım" diye konuştu.

Ankara'da geniş kapsamlı bir yaran gecesinin organize edilmesini talep eden ve milletvekillerine de bu konu da yaran üyelerine yardımcı olmaları ricasında bulunan Arınç, "Bu çalışmayı hemen başlatın" dedi.

Ziyarette Ahi Yaran Meclisi üyeleri, TBMM Başkanı Bülent Arınç'a geçen yılki ziyarette çekilen fotoğraflar ile bir bindallı hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 16:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?