5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Atatürk Haftası' sona erdi

Çankırı Valiliği, Atatürk Haftası nedeniyle yaptığı etkinliklerine "Atatürk Konferansı" ile noktayı koydu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural ile Yargıtay 1. Başkan Vekili Mehmet Handan Surlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta açış konuşmasını yapan Vali Ali Haydar Öner, "Ulu Önder Atatürk'ü daha iyi anlamak için bu konferansta biraraya geldik" dedi.

Konferans sonunda elde edilen bilgiler ışığında, günümüzde sözde ifade edilen, ancak özde yadırganan, bazen de hadleri aşan bir şekilde Atatürkçü düşünceye ve bağımsızlığa ilişkin değerlendirmeleri duydukça nasıl oluyor da Atatürk'le ilgili bu tür olumsuz düşüncelerin hala yaşadığına şaşılacağını kaydeden Öner, "Bir imparatorluğun enkazından bugünkü modern, refah ortamını bize sağlayan, bugün ulaştığımız sosyal, kültürel, ekonomik boyutların her birinde payı olan büyük önderimizle ilgili eksikliklerimizi giderme konusunda daha çok çalışmamız gerektiğini kabullenerek bu salondan ayrılacağız" şeklinde konuştu.

Konferansta, Prof. Dr. Sadık Tural, "Atatürk'ün Bağımsızlık Bilinci" konusunda sunum yaparken, Yargıtay 1.Başkan Vekili Mehmet Handan Surlu'da "1923-1938 Yılları Arasında Türk Hukukunda Yeni Yapılanma" konusunda sunum yaptı.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 15:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?