5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bakan Gönül Çankırı'da

Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül, sabah saatlerinde Çankırı'ya, Çankırı Silah Fabrikası'nı yerinde görmek ve çalışma kapasitesini öğrenmek için geldi.

Bakan Gönül'ü, bölge trafikte Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Emniyet Müdürü Vadi Çiçekli, Garnizon Komutanı ve birçok daire müdürleri karşıladı. Gönül önce Valiliği ziyaret ederek, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner'den Çankırı'nın genel yapısı, sorunları ve hedefleri hakkında bildi edindi.

Oradan da garnizon komutanlığını sonrada garnizon şehitliğini ziyaret etti. Şehitlikte mezarlara tek tek kırmızı karanfil bırakan Bakan Gönül mezarların arkasından dua ederek Fatiha okudu. Daha sonrada Çankırı Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Gönül, Başkan İrfan Dinçten Çankırı'ya neler yaptıklarını ve kendisinden neler arzu ettiklerini öğrendi.

Çankırı'daki kullanılmayan eski Mehmetçik Gazinosu'nu bize tahsis ederseniz orayı bir Kültür Sanat Merkezi haline getirmek istiyoruz" diyen Dinçin isteğine Bakan Gönül ise, "Mevzuatlar uygun olursa neden olmasın" dedi.

Bakan Gönül, Belediye Başkanlığı binasından sonra Ak Parti İl Başkalığı binasına geçti. Orada kısa bir konuşma yapan Gönül, "Eğer siyasetimizde başardıysak ve başarıyorsak bu bizim partimizin halkla iç içe olmasından kaynaklanıyor" diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti:

"Bu silah fabrikaları dünyada gözde fabrikalardandır. İki gözde şey vardır birisi silah sanayi diğeri ise petroldür. Çankırı'daki silah fabrikası dünya standartlarına uygun ama, artık sulh döneminde olduğumuz için fabrikalara fazla iş düşmüyor. Artık eskisi kadar silah siparişi olmuyor. Bu da fabrikaların kapasitesinden daha az çalışmasına neden oluyor. Bu silah fabrikası sivil piyasaya çalışsaydı işimiz daha kolay olurdu. Bu sanayilerde rekabet daha hızlı ve çetindir.

Silah satımında ve alımında aklımıza bile gelmeyecek cambazlıklar oynuyor. Silah sanayi, teknolojiyi en yakından takip eden sanayilerdendir. Teknolojiyi takip edemezlerse daima geride kalırlar. Ülkemizde ilk defa araştırma ve geliştirmeye bu dönmede bu kadar önem verildi. 450 trilyonluk araştırma ve geliştirme için bütçe ayrıldı."

Daha sonra Çankırı Silah Fabrikası'nı gezmeye giden Bakan Gönül'ün, fabrikanın ihtişamından etkilenmesi de gözlerden kaçmadı. Fabrikayı çok beğenen Gönül, "Bu fabrikayı inşallah yüzde yüz kapasite ile çalıştıracağız" dedi. Gönül, fabrikayı gezdikten sonra Çankırı Yaran evinde iftarını açmaya gitti.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 22:17:48
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 01:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?