5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Camiler gül suyu ile yıkanacak

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan, Çankırı'daki camilerin gül suyuyla yıkanması uygulamasına bu yıl da devam edildi.

Büyük Cami önüne Belediye Bakım İkmal Müdürlüğü ekipleri tarafından yapımı gerçekleştirilen iftar çadırı kurularak, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği verileceği belirtildi. İlk iftar yemeğinin bu akşam verileceği çadırda, aynı anda bin 500 kişi orucunu açarak yemeğini yiyebilecek.

Çankırı Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri arasında, 10-30 Ekim tarihleri arasında 100. Yıl Kültür Merkezi'nde kitap fuarı, 14 Ekim Cuma günü 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gündüz İlköğretim Okulu öğrencilerine çocuk tiyatrosu, akşam da büyükler için "Tarçın Bey" isimli tulüad oyunu sahnelenecek.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, bir Ramazan ayına daha huzur içerisinde ulaşabilmenin hazzını yaşadıklarını belirterek, "Bu mübarek ay süresince Çankırı Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, evlerde kalan öğrenci kardeşlerimiz, iftar saatinde evine yetişemeyenler ve misafir olarak ilimizde bulunan vatandaşlarımız iftar çadırımızda kendilerine ikram edilecek iftar yemeğini yiyebilecekler.

Bunun yanında kent merkezindeki camilerimiz geçen yıl olduğu gibi yine gül suyuyla yıkanmıştır. Ayrıca Ramazan ayı boyunca kültürel etkinliklerimiz de devam edecektir. Bu vesileyle Ramazan ayının tüm İslam alemine, hemşehrilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 15:30:59
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 03:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?