5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gıda günü sütle kutlandı

16 Ekim Dünya Sağlık Günü olması nedeni ile İl Tarım Müdürlüğü, Org. İsmail Hakkı Karadayı İlköğretim Okulu'nda bir program düzenledi.

Programa İsmail Hakkı Karadayı İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Programın açılış konuşmasını Kontrol Şube Müdürü, ziraat mühendisi Yüksel Erdoğan yaptı. Erdoğan konuşmasında, "Sağlıklı yaşamak için temiz çevrede bulunmalıyız, spor yapmalıyız, bol bol sebze ve meyve tüketmeliyiz.

Ayrıca gıda üretim yerlerinde, marketlerde gıda sicil sertifikası ve gıda üretim belgesi bulunmak zorundadır. Eğer bu belgeleri görmediyseniz oradan alış veriş yapmayınız. En büyük ve en iyi denetimci tüketicidir yani sizlersiniz. Eğer üreticilerin, satıcıların bir yanlışını görüyorsanız sakın uyarmayı unutmayın" dedi.

İyotsuz tuz kullanımına da değinen Erdoğan, "Yemeklerinizde kesinlikle iyotsuz tuz kullanmayın. Tuz alırken iyotlu tuz tercih edin. Çünkü iyotlu tuz zekaya yüzde 13.5 oranında etki ediyor. Zeka gelişim açısından iyot çok önemli. Eğer iyotsuz tuz kullanırsanız bir çok hastalığa yakalanırsınız" diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan gıda mühendisi Arzu Benlikur ise, öğrencilere 'gıda satın alırken nelere dikkat edilir' konusunda, gıda mühendisi Rüveyda Yılmazoğlu da, 'sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenme' hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından Aytaç'ın öğrenciler için göndermiş olduğu 500 süt ve Tarım İl Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu küçük broşürler dağıtıldı. Sütleri alan çocukların sevinçleri ise görülmeye değerdi. Birçok öğrenci sütleri aldıktan sonra Kontrol Şube Müdürü Yüksel Erdoğan'a teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 17:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?