5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kursiyerler sertifikalarını aldı

AB destekli İşkur'un "Aktif İş Gücü Projesi"ne katılan kursiyerler yapılan törenle sertifikalarını aldı.

AÜ Çankırı Meslek Yüksekokulu'nun 2 No'lu kampüsünda yapılan törende konuşan Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, AB'nin Türkiye'nin genç nüfusundan çekindiğini ve bu nedenle de özellikle serbest dolaşım konusuna olumlu bakmadıklarını, bunun temelinde bu kadar nüfusa nasıl iş bulabilirim kaygısının yattığına dikkat çekti.

Yıllar önce yurt dışına çalışmak için gönderilen vatandaşlarımızın yapacakları işler konusunda bilgi ve beceri sahibi olmamalarının bu olumsuz düşünceye dayanak oluşturduğunu kaydeden Öner, "Bugün ne iş olursa yaparım abiden, şu işleri yapabilirime geçildiği gündür. İnsanlarımızı eğitip beceri kazandırdığımız zaman kimse bizden çekinmez. O zaman AB için Türkiye'nin işgücü bir tehdit değil, avantaj olur" dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras ise üniversite olarak toplumsal ilk büyük projelerini Çankırı'da gerçekleştirdiklerini söyledi. İnsanların nitelik kazanmasının önemli olduğunu, bilgisayar okur-yazarlığı olmayanın gelecek 10 yıl içinde normal ihtiyaçlarını bile karşılarken büyük zorluklar yaşayacağını belirten Aras, "Üniversitelerin sahibi, ne öğrenciler, ne ebeveynler, ne de öğretim üyeleridir.

Üniversitelerin sahibi halktır, toplumdur. Üniversiteler halka hizmet için kurulan eğitim kurumlarıdır" şeklinde konuştu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de Çankırı için yapılan her türlü hizmette belediye olarak imkanları ölçüsünde tüm desteği verdiklerini ifade ederek, "Çankırı için bu proje bir ilktir. İlklerin devamı gelecektir" açıklamasında bulundu.

AÜ Çankırı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, 3 Ocak 2005 tarihinde başladıkları kurslara 3 bin civarında başvuru olduğunu, bin 169 kişinin kurslara devam ettiğini ve 935 kursiyerinde sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

İşkur projesine birçok kamu kurum ve kuruluşunun destek verdiğini, "Birlikte başladık, birlikte başardık" sözleriyle ifade eden Balcı, "Hedefimiz bu çalışmayı bitirmemektir. Sayın Valimizde bu konu da bizlere destek olmaktadır. Çalışmanın sürdürülebilir olması önemlidir" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra kursiyerler sertifikalarını aldılar. Törene Çankırı Milletvekilleri Prof. Dr. Hikmet Özdemir ve Tevfik Akbak da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 14:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haluk abi IP: 81.214.17.xxx Tarih : 25.12.2005 13:18:29
Çankırı adına yapılan güzel işleri www.haber18.com ailesi ve ziyaretcileri adına teşekkür ediyoruz. Çankırı haber sitesi www.haber18.com