5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Otomobilsiz bir gün

16-22 Eylül Avrupa Yeşil Hareket Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çankırı İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından "Otomobilsiz Kent Günü" adı altında bisiklet gezisi düzenlendi.

Anıt alanında başlayan ve 200'e yakın bisikletlinin katılımı ile gerçekleşen "Otomobilsiz Kent Günü" gezisinin startını Çankırı Vali Yardımcısı Mehmet Büyüktaş verdi. Gezi startı öncesi bir konuşma yapan Çankırı İl Çevre ve Orman Müdürü Necdet Demir, "Hızla artan dünya nüfusu plansız sanayileşme, sağlıksız kentleşme, bölgesel savaşlar, doğal kaynakların bilinçsizce aşırı tüketimi ile ortaya çıkan çevre sorunları yerel ve bölgesel sınırları aşarak küresel hale gelmiştir. Böylelikle tüm ülkelerin bu sorunlara karşı ortak önlemler alma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu çerçevede alınan önemli kararlardan biri olan 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası 1999 yılından itibaren Avrupa'nın bir çok kentinde belediyelerin öncülüğünde, ülkemizde de Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilimizde 2002 yılından buyana kutlanmaktadır. Büyük yollar, modern sanayi tesisleri yapılırken ne yazık ki bunları işletecek ve bunları, hayatı kolaylaştırmak için kullanılacak olan insan unutulmuştur. İnsanlar trafikte egsoz ve baca gazı dumanlarında, organize sanayi bölgelerinde ve bazı yüksek binaların içinde unutulmuş ve boğulmuştur" dedi.

"Otomobilsiz Kent Günü" etkinlikleri çerçevesinde anıt alanında başlayan bisiklet yürüyüşüne çok sayıda vatandaşımız yol kenarından izleyici olarak katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 07:52:03
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 03:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suayıp alabay IP: 81.214.35.xxx Tarih : 3.10.2005 13:27:46
bana gore organizasyon cok guzel olmus.bunlar harıcınde baska etkınlıkler yapılması kısısel tercıhımdır.artık yesıl bır cankırı ıstıyoruz.cankırıyı sevıyoruz daha ılerı gıtmesı ıcın ne yapılması gerekıyorsa sonuna kadar destekl8ıyoruz.