19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Vali'den birlik mesajı

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Kurban Bayramı münasebetiyle yaptığı ziyaretlerde devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik mesajlar verdi.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine, Vali Öner'in yanı sıra milletvekili Tevfik Akbak, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Köksal, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'da görev yapan üst düzey bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Valilik tarafından organize edilen törende konuklara kavurma ikram edildi. Vali Öner ve beraberindekiler, daha sonra İsmail Özdemir Huzurevi, Devlet Hastanesi, 100. Yıl Yetiştirme Yurdu, E Tipi Kapalı Cezaevi, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Cezaevi ziyaretinde mahkumlarla da sohbet eden Vali Öner, "Kimsenin kimseye düşmanlığı yok. Öfkenize hakim olun. Yanlış yapmamak erdemdir. Yanlışı kabul edip, toplumdan özür dilemekte erdemdir" diyerek nasihatlerde bulundu. Tüm hizmetlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin "tek dil, tek bayrak ve tek ülke" olması için olduğuna vurgu yapan Öner, "Bunun için her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.

Çankırı İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada ise Vali Öner, "Varlığınızla gurur duyuyoruz. Göğsümüzü kabartıyorsunuz" diyerek Mehmetçikleri selamladı. Çankırı'da huzur ve güven içinde bayramın kutlandığını ve bunda Mehmetçiğin emeği olduğunu ifade eden Öner, "Canınız pahasına devletin bütünlüğü için, tek bayrak, tek dil ve tek ülke için mücadele ediyorsunuz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 15:55:04
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 09:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?