5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Yabancı öğrenciler turizm için kolları sıvadı

Belediyenin davetlisi olarak Çankırı'ya gelen yabancı öğrenciler, tarihi kent merkezinin bulunduğu alanda sokak sağlıklaştırma çalışmalarına aktif olarak katılıyor. Çankırı'nın turizme açılması amacıyla belediye tarafından başlatılan ve daha önce Büyük Köprü Caddesi'nde gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmaları, Kayabaşı Caddesi'nde 15 yabancı öğrencinin katılımıyla sürdürülüyor.

4 Eylül'e kadar Çankırı'da kalacak olan grupta Japonya, Güney Kore, Fransa, Slovenya, Romanya, Sırbistan ve Hırvatistan'dan gençler bulunuyor. Gençlik Servisi Merkezi'nden Selin Hergüner ve Serdar Sert'in rehberliğinde Çankırı'daki sokak sağlıklaştırması çalışmalarında boya ve tamirat işleri yapan yabancı misafirler Çankırı'yı çok sevdiklerini belirterek, gittiklerinde arkadaşlarına Çankırı'yı görmeleri yönünde tavsiyelerde bulunacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yabancı misafirlerin kısa sürede Çankırı insanıyla kaynaştıklarını belirterek, "Yapmış olduğumuz restorasyon ve tarihi dokuyu canlandırma çalışmalarımıza katkıda bulunmak üzere Çankırı'ya gelip üzerlerine bir işçi gibi çalışan misafirlerimize teşekkür ediyorum. Çankırı'yı turizme açma çalışmalarımıza bir anlamda sembolik de olsa uluslararası destek sağlanmış olması, gelecek için bizleri daha da ümitlendirmektedir. Çankırı'mızın sahip olduğu güzellikleri onların da görüp, sıcak kanlı insanlarımızla kaynaşmalarını çok anlamlı buluyorum. Misafirlerimiz bulundukları süre içerisinde festival etkinliklerimize de renk katmaktadırlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 16:02:32
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 16:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?