3
Mayıs
2024
Cuma
BİLİM TEKNOLOJİ

Eskişehir IRE tam üyesi

Eskişehir'in, Innovating Regions İn Europe Örgütü'ne (IRE) tam üye olarak kabul edildiği bildirildi. Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Uğur Akkuş, valilik ile dernek olarak yaptıkları girişimler sonucunda, Eskişehir'in IRE'ye tam üye olarak kabul edildiğini söyledi.

Örgütün, gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra yerel çapta teknolojik atılım yapma planları olan bölgelerin birbirleriyle tecrübelerini paylaşabilecekleri ve işbirliği yapabilecekleri bir platform olarak faaliyet gösterdiğini belirten Akkuş, "1994 yılında Avrupa Komisyonu tarafından kurulan örgüt, teknoloji geliştirme çalışmaları içindeki bölgelere yardım etmeyi, yerel çaplı teknoloji geliştirme projelerinin sahipleri arasında bilgi, araç-gereç ve uzmanlık alışverişini amaçlıyor. 27 Avrupa ülkesinden 200'ün üzerinde üyesi bulunan IRE, bütün Avrupa ülkelerine açık bir örgüt. Teknolojik gelişim çabası içindeki bütün bölgeler, IRE'nın sunduğu avantajlardan yararlanabiliyor" dedi.

Uğur Akkuş, IRE'nin Eskişehir'in teknolojik gelişiminde de önemli bir rol oynayacağını ifade ederken, KOBİ'ler, üniversite, yerel yönetimler ve organize sanayi bölgelerinin örgüt tarafından sağlanacak destekle teknolojik açıdan hızlı bir gelişme içine girmesinin beklendiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 14:18:36
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 16:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?