18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitimci, yargıya gidecek

Eğitimci-yazar Necip Güven, defter üreticisi firmaların piyasadaki basılı olan defterlerin arkasındaki çarpım tablolarındaki yanlışlığı düzeltmemeleri halinde yargıya başvuracağını söyledi. 

"Matematikle Barışıyorum" adlı kitabın yazarı olan, matematiği sevdirmek amacıyla "Süper Çocuklar" adlı şarkı da besteleyen Eskişehir Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Necip Güven, piyasadaki defterlerin arkasındaki çarpım tablolarının yüzde 99'unun Milli Eğitim Bakanlığı programına uygun olmadığını ileri sürerek, yanlış çarpım tablolarının öğrencilerin öğrenimini zorlaştırdığını savundu. 

Güven, kendisine internet yoluyla ulaşan velilerin yüzde 90'ının, çocuklarına çarpım tablosunu öğretmekte zorlandıklarından dert yandığını ifade ederek, "Çarpım tablosunun doğru düzenlenmiş olanı 1x2, 1x3, 1x4, 1x5 olarak devam edendir. Yanlış çarpım tablosunda ise, 2x1, 3x1, 4x1, 5x1 şeklindedir. Çarpma öğretimini daha da zorlaştıran piyasadaki defterlerin arkasındaki yanlış çarpım tablolarının düzeltilmesi için defter üreticisi firmaları tekrar uyarıyorum. Yanlışlarını düzeltmemekte ısrar eden firmalarla mahkemelerde hesaplaşacağız. Bir eğitimci olarak bu yolu hiç şık bulmamakla birlikte, mesleğimin bana yüklediği bu sorumluluğumun gereğini istemeden de olsa yerine getirmek zorunda kalacağım" dedi. 

Necip Güven, çarpma öğretimi ile ilgili bir süre önce hazırlamaya başladığı kitabını da tamamlamayı planladığını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 15:51:47
Güncelleme :2 Ekim 2006 Pazartesi 15:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?