18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Türkiye'nin Erasmus'u gelecek yıl

Türkiye'deki üniversiteler arasında, 2007-2008 eğitim ve öğretim döneminde, AB genel eğitim programı Erasmus benzeri bir uygulamanın başlayacağı bildirildi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Barkana, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilerek 31 Martta yayınlanan yönetmeliğe göre, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında Türkiye'deki üniversiteler arasında öğrenci değişim programının uygulanmaya başlayacağını söyledi.

Öğrencilerin başarı ve yabancı dil durumları ile mülakat sonuçlarına göre bir veya iki yarı yıl Türkiye'de bulanan herhangi bir üniversitede eğitim göreceğini ifade eden Prof. Dr. Barkana, şöyle konuştu:

"Bu, AB genel eğitim programı olan ve Avrupa'da karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişimini sağlayan, ülkelerdeki çalışmaların, alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunan Erasmus benzeri bir program. Programa katılan öğrenciler, eğitimlerinin bir bölümünü başka bir eğitim kurumunda sürdürecek. Öncelikle üniversiteler arasında ikili anlaşmalar yapılacak. Bu programda da Erasmus'ta olduğu gibi öğrencilerin aldıkları dersler kendi üniversitelerinin sistemine transfer edilecek."

AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Barkana, program çerçevesinde yapılacak çalışmalardaki kontenjanların ilk yıldan itibaren dolacağına inandığını söyledi.



aa
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 10:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EREN çırak IP: 81.214.42.xxx Tarih : 31.07.2006 13:29:10
Saçma bir program AB nin desteklediği ERASMUS ögrenci değişimi programı ülkeler bazında olur ve AB tarafından ekonomik anlamda desteklenir ama bu programın öğrenciye ne gibi bir yarar vereceği muallakta bir konudur? ERASMUS programına benzetilmesi bile çok saçma