3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Rektörlük seçimi 9 Aralık'ta

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) rektörlük seçimi 9 Aralık'ta yapılacak. Rektör Engin Ataç'ın görev süresinin Aralık ayı sonunda bitecek olması sebebiyle Anadolu Üniversitesi'nde 9 Aralık 2005 tarihinde seçim gerçekleştirilecek.

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun kurucu müdürlüğünü ve 1993 yılından bu yana da rektör yardımcılığı görevini sürdüren Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, rektör adayı oldu. Sürmeli, yaptığı açıklamada, "Üstlendiğimiz görevleri daha mükemmel ve kalite çıtasını yükselterek gerçekleştirmenin çabası ve heyecanı içinde olacağız" dedi.

Adaylığını açıklamasıyla birlikte öğretim üyelerinden büyük destek gördüğünü belirten Sürmeli, "Üniversiteler eğitim, öğretim ve araştırmalarla bilgi üreterek, paylaşarak ve kullanarak; çevre, ülke ve dünya insanının refahını ve hayat kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları yapan kurumlardır. Bu bağlamda, üniversitenin öncelikle ihtiyaç duyacağı temel değerlerin; evrensellik, insan odaklılık, güvenilirlik, şeffaflık, karşılıklı sevgi ve saygı olması gerektiği inancındayım. Her yeni öğretim döneminde açılan üniversite kapıları, aynı zamanda tüm insanlığa açılan umut kapılarıdır. Üniversitemiz bu kapıları açarken, en büyük desteği öğretim elemanı arkadaşlarımdan almaktadır. Büyük bir mutlulukla görüyorum ki, üniversitemiz öğretim elamanları sevgi ve saygı konusunda son derece cömerttir. Çeşitli vesilelerle ifade ettiğim gibi benim de tüm öğretim elemanı arkadaşlarıma güven ve sevgiyle yaklaşacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hedeflere ve başarılara hep birlikte ulaşacağız, görevlerimize tüm gücümüzle sarılacağız ve bir bütünün parçaları olarak, üniversitemiz için birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu.

Rektör adayı Sürmeli, toplumun gelişme düzeyini, o toplumun üniversitelerinin temel işlevlerinde gösterdikleri başarı düzeylerinin belirleyeceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Üniversitenin temel işlevleri arasında; bilgi üretmek, paylaşmak ve nasıl kullanılacağını öğretmek, toplumsal sıkıntılarla ilgilenmek, kurum ve kuruluşlarla stratejik işbirlikleri gerçekleştirmek, eğitim, öğretim, sanat, kültür ve spor ortamlarını geliştirmek gibi ulusal ve evrensel görevler bulunmaktadır. Bu bakımdan üniversite yönetiminin sorumluluğu toplum bağlamında diğer kurum ve kuruluşların sorumluluğundan çok daha ağır ve kapsamlıdır. Anadolu Üniversitesi, büyük bir üniversitedir. Sorumluluklarını yalnızca Eskişehir düzeyinde değil, ulusal ve uluslararası düzeyde yerine getirmekte olan üniversitemiz, bundan sonra da aynı sorumluluk anlayışıyla, üstlendiği görevleri daha mükemmel ve kalite çıtasını yükselterek gerçekleştirmenin çabası ve heyecanı içinde olacaktır."

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 16:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?