8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

13 kilo esrar ele geçirildi

Eskişehir'de narkotik polisinin düzenlediği "Mezuniyet" adlı operasyonda, Şanlıurfa'dan yolcu otobüsüyle yatak arasına çuvallar içinde gizlenerek getirilen 13 kilo esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi yakalanırken, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk ebeveynleri, çocuklarının katılacağı mezuniyet gecelerine dikkat etmeleri hususunda uyardı. 

Alınan bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir aydır süren takip neticesinde Şanlıurfa'dan şehirlerarası otobüsle uyuşturucu nakledileceği istihbaratı üzerine Eskişehir Otobüs Terminali'nde "Mezuniyet" kod adlı bir operasyon düzenledi. Şanlıurfa'dan gelen bir otobüsün bagajındaki eşyalar arasında narkotik dedektör köpeği "Seren Lida" ile birlikte yapılan aramada, bir yatağın arasına çuvallar içinde gizlenen 13 kilo gonca esrar maddesi ele geçirildi. Esrarı Eskişehir'e getirdikleri ileri sürülen M.Y. (19) ile amcasının oğlu İ.Y. (18) yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan 2 şüpheli, "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek" suçundan adliyeye sevk edildi. 

"Mezuniyet" operasyonuyla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk, okullardaki eğitimin sona ermek üzere olduğunu hatırlatarak, "Başıboş durumda olan öğrencilerimize sahip çıkmak lazım. Bilhassa ailelerimizin çok duyarlı olması gerekiyor. Yıl sonu itibariyle mezuniyet geceleri düzenleniyor. Bu toplu organizasyonları kimler yapıyor, nerelerde düzenleniyor? Ebeveynlerin buna dikkat etmeleri lazım. Çocuklarını tanımadığı, bilmediği ortamlara mezuniyet gecesi adı altında göndermemeleri gerekiyor. Çocuklarını yakın takip etmelerinde yarar var. Bu esrar maddesi belki de uyuşturucu maddeyi piyasaya süren 4-5 kişiye paylaştıracaktı. Muhtemelen de mezuniyet gecelerinde bir şekilde belki de gençlerimize ulaştırılacaktı. Ama yine biz gençlerimize ulaşmadan uyuşturucuyu yakalamış olduk" dedi. 

Polisin sadece uyuşturucu satıcılarını takip ederek madde kullanımını önlemeye çalıştığını kaydeden Şentürk, "Ailelerimizin, bu dönemde 'çocuklarımız bir yıl boyunca yoruldular, ders çalıştılar, dinlenmeyi de hak ediyorlar' düşüncesiyle evlatlarını boş bırakmamaları lazım" diye konuştu. 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 21:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?