6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

'Erkete' operasyonuna 2 tutuklama

Eskişehir polisinin 4 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, suç örgütü kurup muhtelif suçlara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 61 kişiden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, 3 ay süren takip neticesinde Eskişehir, Bilecik, Antalya ve Kütahya'da eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği "Erkete" kod adlı operasyonda, toplam 61 kişi gözaltına alınmıştı.

Silahlı çıkar amaçlı suç örgütü kurarak, "silah ve uyuşturucu madde ticareti yapmak, yağma, kasten yaralama, nitelikli dolandırıcılık, sahte fatura temin etmek, bulundurmak, kullanmak ve satmak, tefecilik yapmak, fuhuş, kumar, hırsızlık yoluyla elde edilen malların satımında aracılık etmek" gibi suçlara karıştıkları iddia edilen şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 14 ruhsatsız tabanca, 210 mermi, 2 bıçak, 7 gram esrar, 14 senet ele geçirilmişti.

Şüphelilerden 42'si ilk ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Sorgulamaları tamamlanan 19 kişi ise, adliyeye sevk edildi. Zanlılardan, suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen R.O. (44) ile S.S. (37) tutuklanırken, diğer 17 kişi serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 12:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?