6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

61 kişilik çete çökertildi

ESKİŞEHİR Emniyet Müdürlüğü’nün Eskişehir, Antalya, Bilecik ve Kütahya’da düzenlediği operasyonda 61 kişilik çete çökertildi. Çete liderinin yardımcısı olduğu iddia edilen Mehdi Son'un dizüstü bilgisayarında, ‘Sokakların kurdu’ başlıklı klasör içerisinde Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel’in gazetelerde yayınlanmış 41 fotoğrafı bulundu.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 3 ay süren çalışmasının ardından düzenlenen ve ‘Erkete’ adı verilen operasyon kapsamında Eskişehir, Antalya, Bilecik ve Kütahya’da eş zamanlı olarak 30 ayrı ev ve işyerine baskın düzenlendi. Operasyonda 61 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 ruhsatsız tabanca, 210 çeşitli çaplarda tabanca fişeği, 2 bıçak, 7 gram esrar, 14 senet, bir ses kayıt cihazı, bir dizüstü bilgisayar ile bir şirket kaşesi ele geçirildi.

Yakalanan 61 zanlıdan 42’si ifadeleri alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. Polis çetenin lideri olduğu belirtilen ve Kütahya’daki kaplıcalarda 2 kadınla eğlenirken yakalanan Ramazan Oktar (44), yardımcısı Mehdi Son (33) ile çete üyeleri Selahattin Selçuk (37), Gülşen Çakır (39), Ayhan Demir (42), Bülent Çelik (34), Serdar Çelik (31), Onur Ünal (27), Arif Bingöl ( 20), Murat Toz (32), Ünal Kayan (36), Basri Çaylak (27), Yunus Yılmaz (34), Harun Çalış (32), Aydan Mutlu (32), Gülay Acar (45), Bahri Tuna (38), Mutlu Erdoğdu (33) ve Kemal Karausta’yı (41) gözaltına aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NE HAYRANMIŞ

Çete liderinin yardımcısı olduğu belirtilen çeşitli suçlardan sabıkalı Mehdi Son’un dizüstü bilgisayarında, ‘Sokakların kurdu’ başlıklı klasör içerisinde Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel’in yerel ve ulusal gazetelerde yayınlanmış 41 adet fotoğrafının bulunduğu bildirildi. Mehdi Son’un Emniyet Müdürü Savaş Yücel’e hayranlık duyduğunu, bu yüzden fotoğraflarını bilgisayarına kaydettiğini söylediği belirtildi. Mehdi Son’un bir yıl önce de polisin düzenlediği çete operasyonunda sahte kimlik ve perukla yakalandığı, evinde yapılan aramalarda biri Glock marka 2 tabanca, 140 mermi, 2 kama ve balta ele geçirildiği, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

ADLİYEYE ÇIKARTILACAKLAR

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gözaltına alınan 19 kişinin sorgulamasının tamamlanmasından sonra ‘Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, silah ticareti yapmak, yağma, kasten adam yaralamak, mala zarar vermek, uyuşturucu madde ticareti yapmak, nitelikli dolandırıcılık, sahte fatura temin etmek. bulundurmak ve satmak, tefecilik yapmak, işlenen bir suçu bir başkasına üstlendirmek, örgüte gelir sağlamak amacıyla fuhuş yapmak, yaptırmak, yer ve imkan sağlamak, yine örgüte gelir sağlamak amacıyla kumar oynamak, oynatmak, oynanması için yer ve imkan sağlamak, hırsızlık yoluyla elde edilen malların satımında aracılık etmek’ suçlarından adliyeye sevk edileceklerini açıkladı.

 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 14:51:22
Güncelleme :16 Ocak 2008 Çarşamba 14:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?