3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Dört katlı bina yerle bir oldu

Eskişehir'de, 4 katlı betonarme bir bina yerle bir oldu. Bir katında anne ile oğlunun oturduğu ve 4. katında 2 inşaat işçisinin çalıştığı binada, sıva ustasının uyanıklığı can kaybını önledi.

Olay 71 Evler Mahallesi Elçiler Sokağı'nda meydana geldi. Bir kat üstüne 3 kat inşa edilen binada, Halil Karakuş adlı inşaat ustası 4. katın balkonunda sıva yaptığı sırada, çatlak olan duvarı harçla kapatırken yeniden çatlak oluştu. Bunun üzerine binanın yıkılacağını anlayan Karakuş, birlikte çalıştığı arkadaşı ile binanın bir katında ikamet eden Mustafa Yüzbaşı ile annesi Makbule Yüzbaşı'yı dışarıya çıkardı. Kısa süre sonra 4 katlı bina, büyük bir gürültüyle yıkıldı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 ekipleri geldi. Yapılan araştırmada, bina enkazında kimsenin olmadığı kesinlik kazanınca, herkes rahat bir nefes aldı.

Binadaki boş olan diğer katları inşaat tamamlandıktan sonra satmayı düşünürken evleri yerle bir olan Mustafa Yüzbaşı ile annesi Makbule Yüzbaşı, gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anne Yüzbaşı, sağlık görevlilerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çevre sakinleri, 4 katlı binanın yıkılması üzerine şaşkınlıklarını uzun süre üzerlerinden atamadı.

İnşaat sıva ustası Halil Karakuş, binanın temeli ve kolonlarının zayıf olduğunu ileri sürerek, "Çatlağı sıva yaparken, harcın yeniden çatladığını görünce binanın yıkılacağını anladım. Hemen binayı boşalttım. Böylece, enkaz altında kimse kalmadı" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 16:12:25
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 14:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem karakuş IP: 78.163.28.xxx Tarih : 15.11.2008 12:57:02

kendisi babam olur çok iyi ustadır ev harcın ağırlığına dayanamayarak yıkılmıştır