3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Elektrik lambalarını kırdılar

Eskişehir'de, kimliği belirsiz kişilerin Porsuk Çayı kenarına yerleştirilen aydınlatma lambalarını kırması tepki topladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Porsuk Projesi kapsamında akarsuyun iki yanına yerleştirilen lambalardan bir bölümü, kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından kırıldı.

Olaya tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehirliler'e Avrupa standartlarında bir kent sunmak için çalıştıklarını belirterek, "Eskişehir'i uygar insanlara yaraşır bir kent haline getirmek için çalışırken, ne yazık ki vandalizmi önlemek mümkün olmuyor. Son olarak Porsuk Bulvarı'na yerleştirdiğimiz aydınlatma lambaları şehir magandalarınca kırıldı. Vatanseverliklerinden ya da akıl ve ruh sağlıklarından şüphe ettiğim bu kişilerce kamu mallarına zarar verilmesi kabul edilir bir şey değil. Duyarlı Eskişehir halkından ricam, ortaya çıkarılan güzelliklere zarar verenleri gördükleri takdirde derhal '155 Polis İmdat' telefonuna ihbarda bulunmaları ve bu şahısların yakalanmalarını sağlamalarıdır" dedi.

Öte yandan, geçen yıl Yenikent semtinde bulunan 'Babalarımıza Sevgi ve Saygı Anıtı' da özel kesici aletlerle tahrip edilmişti.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 13:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?