3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

İntikam kurşunu polis otusunu vurdu!

Eskişehir'de, bir gazinoda ağabeyinin tabancayla vurularak ölümüne sebep olan kişilerin kardeşine silahlı saldırıda bulunduğu iddia edilen kişi, 3 arkadaşıyla birlikte kaçarken yakalandı. Tabancadan çıkan bir kurşun, tesadüfen yoldan geçen polis ekip otosuna isabet etti.

Edinilen bilgiye göre, Semih Y. (29), 7 Temmuz 2004 tarihinde bir gazinoda hesap yüzünden çıkan kavgada, astsubay ağabeyi Sefa Y.'nin ölümüne sebep olduğu iddia edilen Yüksel (50) ve Önal Çeliker'in (45) restoran sahibi kardeşi Muzaffer Çeliker'i (26), Yunus Emre Caddesi'nde beklemeye başladı.

Karşı kaldırımda bekleyen Semih Y, sahibi olduğu restorandan 02.30 sıralarında arkadaşı Ramazan M. (36) ile çıkıp, Süleyman E. yönetimindeki 26 T 0154 plakalı taksiye binen Muzaffer Ç.'ye tabancayla ateş etti. Tabancadan çıkan kurşun, bu sırada tesadüfen caddeden geçen Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'ne ait polis otomobilinin ön camına isabet etti. Semih Y, kendisini bekleyen ve içinde Özge K. (23), Selami K. (31) ve Serdar Y.'nin (37) bulunduğu 26 NV 014 plakalı otomobile binerek kaçtı.

Önce saldırının kendilerine yapıldığını sanan, daha sonra olayın Muzaffer Ç.'ye yönelik silahlı saldırı olduğunu belirleyen araçtaki 3 polis memuru, hemen takviye kuvvet isteyerek şüpheli Semih Y.'nin içinde bulunduğu otomobili takibe aldı. Zanlı Semih Y. ve 3 arkadaşı, Kurtuluş Mahallesi Sarper Caddesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. Polisin suç aleti tabancayı da ele geçirdiği bildirildi. Ölen ve yaralananın olmadığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Çevre Yolu'nda faaliyet gösteren Çakıl Gazinosu'nda, 7 Temmuz 2004 tarihinde hesap yüzünden çıkan kavgada, astsubay Sefa Y. (33) ile Barbaros Bektaş (25) olay yerinde ölmüş, Semih Y.'nin de aralarında bulunduğu 2 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili gazino işletmecileri Yüksel Çeliker ve Önal Çeliker kardeşler tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 14:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?