3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Korku filmi gibi gasp

Eskişehir'de engelli bir kadının kolundaki bilezikler, evine girip elektriği kesen kişi tarafından gasp edildi.

Çamlıca Mahallesi Ay Sokağı 11 numaralı evde gece saatlerinde meydana gelen olayda, kemik erimesi sebebiyle yürümekte güçlük çeken Ayşe Akbaş (45), yalnız otururken bir anda elektrikler kesildi. Bir süre sonra odaya giren bir şahıs, karanlıkta yüzüne çekyatın örtüsünü geçirdiği engelli kadının kolundaki 4 altın bileziği alarak kaçtı.

Koltuk değnekleriyle yürüyebilen Akbaş'ın komşularından yardım istemesi üzerine olay yerine polis çağrıldı. Ekipler yaptıkları incelemede, evdeki sigortanın çıkarılmak suretiyle elektriğin kesildiğini belirledi. Akbaş'ın bir komşusunun, evden çıkarken bir genci gördüğünü polise bildirmesiyle ekipler eşkali alınan zanlının peşine düştü. Ağır Suçlar Bürosu ekipleri, kısa süre içinde olayın zanlısı olduğu iddia edilen sabıkalı R.K'yı (16) yakalayarak gözaltına aldı. Yaşı küçük olduğundan ifadesi alınamayan genç, Çocuk Şubesi'ne teslim edildi.

Bilezikleri gasp edilen Ayşe Akbaş, "Yerde oturup, yemek yapıyordum. Şalterleri indiren kişi, çekyat örtüsünü kafama geçirdi. Ardından kolumdaki 4 bileziği zorla aldı. Kolumda acı var, herhalde bilezikleri çıkarırken zorladı. Ben de kemik erimesi, kireçlenme olduğu için yürüme güçlüğü çekiyorum" dedi. Polis, gasp edilen bileziklerin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 13:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?