3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Poliste Kızıltepe alarmı

Eskişehir'de, ilk duruşmasında olaylar çıkan Kızıltepe Davası'nın 24 Ekim'de görülecek 2. duruşması için Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Eskişehir Emniyeti'nde 25 Ekim'e kadar tüm izinler kaldırıldı.

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, yaptığı açıklamada, duruşma salonunun 54 kişilik olduğunu belirterek, "Bu sebeple sanıklar ve davacı taraftan 27'şer kişi alınacak. Bunlar da birinci dereceden akraba olanlar olacak. Avukatlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de duruşmada olacak. Uygun olmayanlar Eskişehir sınırları içerisine sokulmayacak. Geniş çaplı her türlü tedbir alındı" dedi.

Sağlık-Sen Şubesi Başkanı Recep Kandemir ise, Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı önünde, "Bizler istemesek de bu dava, Eskişehir'de görülecektir. Olmasını istemiyoruz, ancak PKK yanlıları da masum izleyici maskesine bürünüp, provokatif eylem yapabilirler. Muhtemelen bir memur sendikası da onlara destek verebilir. Her ne olursa olsun, Eskişehirlileri sağduyulu olmaya çağırıyor, huzur kenti olan şehrimizde provokatörlerin kara sayfa yazmalarına müsaade etmemelerini istiyoruz" açıklamasını yaptı.

21 Kasım 2004 tarihinde Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz'ın güvenlik güçleri tarafından terörist sanılarak öldürüldüğü iddiasıyla Mardin'de açılan ve güvenlik gerekçesiyle Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınan davanın ilk duruşması 20 Temmuz'da görülmüş, adliye önünde çıkan olaylarda 5 kişi yaralanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 16:10:11
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 16:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?