3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Sonunda yakalandılar!

Eskişehir'de 11 gündür aranan firari 2 katil zanlısı, polisin sabaha karşı düzenlediği operasyonda, saklandıkları evde yakalandı. 22 Temmuz gecesi, Murat Kılıç'ın (19) tabancayla vurularak öldürülmesi ve Utku Çelik ile 2 polis memurunun da yaralanarak silahları ve telsizinin gasp edilmesi olaylarının firari katil zanlıları Murat S. (30) ile Mehmet K.'nin (27) yakalanması için, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü bir dizi operasyon yaptı. İ

hbar üzerine Çamlıca Mahallesi Birlik Caddesi Gök Sokağı'ndaki bir eve sabaha karşı baskın gerçekleştiren Özel Harekat timi, ikametin çatı katında günlerdir gizlenen Murat S. ile Mehmet K.'yi 3 silah, 1 telsizle kıskıvrak yakalayarak, gözaltına aldı.

Baskın sırasında sokak ve ev çevresinde çok sayıda polis, geniş güvenlik tedbirleri aldı. Evin sahibi Y.K. (27) ile birlikte ikamette bulunan 3 kişinin de "suçluya yardım ve yataklık etmek" suçundan gözaltına alındığı bildirildi. 2 gün içinde kenti terk etmek için hazırlık yaptıkları tesbit edilen ve daha önce bir barda fedailik yapan zanlılar Murat S. ile Mehmet K.'nin, polisleri karşılarında görünce, "Biz bir şey yapmadık" dedikleri öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların sorgusu sürüyor.

Operasyonu yöneten İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, zanlıların sabaha karşı saklandıkları yerde tabancalarla birlikte yakalandığını belirterek, "Bu kişiler öldürdükleri şahsı, kendi kaçtıkları arabanın bagajında götürüyorlardı. Benim polislerim onların yakalanması için aracı durdurmuşlar ve aralarında çıkan tartışma sonucunda yaralanmışlardı. Tabancalarını da kaybetmişlerdi. Biz, bu 2 şahsı tabancalarla birlikte aldık. Olayın organize boyutu vardır. Bunların hepsini alacağız. Eskişehir, 1-2 tane geriye kalan çete artığından ya da çapulcudan çok kısa bir süre içerisinde kurtulacaktır" dedi.

Yücel, operasyon sonrası tüm polis memurlarına bir lokantada çorba ısmarladı.

11 gün önce Sarıcakaya Yolu Bozdağ mevkiindeki ormanlık alanda meydana gelen olayda, define arama bahanesiyle kazı yaptırılırken 3'er kurşunla vurulan Murat Kılıç ölürken, Utku Çelik ise yaralanmıştı. Kılıç'ın cesedini, çalıntı 34 EYB 50 plakalı otomobilin bagajına koyup kaçan Murat S. ile Mehmet K., yaralı Utku Çelik'in sığındığı inşaattan cep telefonuyla jandarmayı aramasıyla takibe alındı.

Zanlılar, Tepebaşı mevkiinde kendilerini durduran polislere mukavemette bulunarak, memurların ellerindeki silahları ve bir telsizi aldı. Saldırganlar, Mevlüt O. adlı polis memurunu tabancayla bacağından vurarak, ekipteki diğer meslektaşını da darp ederek yaraladı. Zanlılar, daha sonra bagajında ceset olan aracı, Çamlıca Mahallesi Nallıhan Sokağı içinde terk ettikten sonra kaçmıştı. Araçta Murat Kılıç'ın cesedinin yanı sıra 3 kürek ile bir kazma da bulundu. Katil zanlılarından Murat S.'nin, Bursa'da Susurluk Davası sanığı, eski Özel Harekatçı Oğuz Yorulmaz'ın öldürülmesi olayına da karıştığı belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 16:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?