3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Üç katlı bina yerle bir

Eskişehir'de, yandaki inşaatın temel kazısında hasar gören 3 katlı bina kısmen yıkıldı. Gündüz ev sahiplerinin tahliye edilmesi faciayı önlerken, binanın yarısının çöktüğünü gören apartman sakinleri, gözyaşlarına boğuldu.

Cumhuriyet Mahallesi Otopark Sokağı içinde bir inşaatın temel kazısında hasar gören yandaki 3 katlı binanın yıkılma tehlikesi bulunması üzerine, apartman sakinleri dün öğle saatlerinde tahliye edildi. Sözkonusu binanın yarısı 12 saat sonra büyük bir gürültüyle çöktü. Polisler, çevrede güvenlik tedbiri alırken, çevre sakinleri büyük panik yaşadı.

Apartman sahibi Nurettin Küçükarabacı ile Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doktora yapan kızı Banu Küçükarabacı, temel kazısı sırasında görevlileri ikaz etmelerine rağmen dikkatsiz ve tedbirsizce davranmalarının yıkıma yol açtığını ileri sürerek, müteahhitin olay yerine gelmemesine tepki gösterdi. Kışın evleri yıkılan vatandaşlar, binanın enkazına bakarak bir süre gözyaşı döktü.

Bir tek eşyalarını bile yanlarına alamadan evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Küçükarabacı ailesi, "İkazımıza aldırış etmediler. Temele fazla girdiler ve mesafe bırakmadılar. Müteahhitin gerekli tedbiri alması lazımdı. Bütün eşylarımız binada kaldı. O kadar deprem olmuştu, evimizde çatlak yoktu. Bir temel kazısı yüzünden evimiz yıkıldı" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Polis, büyük çapta maddi hasar meydana gelen olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 12:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?