3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Yangında ecel terleri

Eskişehir'de bir apartmanda çıkan yangında, dairenin arkasındaki balkona kaçarak yanmaktan kurtulan yaşlı bir kadın, dumandan zehirlendi. İtfaiye tarafından kurtarılan kadın hastaneye kaldırılırken, yangın sebebiyle 3. katta bir süre mahsur kalan anne-kız gözyaşlarına boğuldu.

Deliklitaş Mahallesi Dr. Hilmi Sokağı'nda bulunan 3 katlı Çavuşoğlu Apartmanı'nın 2. katında elektrik kontağından dolayı çıkan yangın, doğalgaz sızıntısıyla birlikte eşyaların tutuşmasıyla kısa sürede büyüdü. Dairede oturan Hamidiye Çobanoğlu (82), evin arkasındaki balkona kaçarak yanmaktan kurtulurken, dumandan zehirlendi. İtfaiye görevlilerinin yoğun duman arasından çıkardığı Çobanoğlu, 112 ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaşlı kadının sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Bu arada, apartmanın 3. katında mahsur kalan ve bir süre pencereye çıkarak dumandan korunan Hamidiye Çobanoğlu'nun gelini Berna ile torunu Seda Çobanoğlu, görevliler tarafından kısa süre içinde aşağıya indirildi. Anne-kız, yakınlarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Çevre sakinlerine de korkulu anlar yaşatan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, ev oturulamaz hale geldi.

İtfaiye görevlileri, dar olan sokaklara araçların park etmesinden dolayı güç anlar yaşadıklarını belirterek bu duruma tepki gösterirken, evin önündeki bir otomobil de çekiciyle otoparka götürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 15:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?