3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

43 kişi organlarını bağışladı

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Seraceddin Çom, 2005 yılında 43 kişinin organlarını bağışladığını söyledi.

3-9 Kasım günleri arasında kutlanan Organ Nakli ve Bağışı Haftası münasebetiyle İl Sağlık Müdürü Seraceddin Çom, ESGAZ Genel Müdür Yardımcısı Cebrail Özdemir ve bazı basın mensupları organlarını bağışladı.

Organ ve doku naklinin canlıdan ve kadavradan olmak üzere 2 şekilde gerçekleştirildiğini belirten Çom, "Canlıdan olan nakillerde böbrek ve karaciğer, kadavradan olan nakillerde ise böbrek, karaciğer, pankreas, kalp, kalp kapakları ve kornea kullanılabilir. Ülkemizde nakli yapılan organlar, böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsak, nakli yapılan dokular ise kalp kapağı, kornea, deri ve kemik iliğidir.

Kişi hayattayken serbest iradesiyle tıbbi yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesine organ bağışı denir. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes, organlarının tamamını ya da bir bölümünü bağışlayabilir" dedi.

Seraceddin Çom, Eskişehir'de geçen yıl 295 kişi organ bağışında bulunurken, bu sene bu sayının 43 olduğunu kaydetti. İl Sağlık Müdürü Çom ve ESGAZ Genel Müdür Yardımcısı Özdemir, organ bağış kartlarını göstererek gazetecilere poz verdi. Cebrail Özdemir de, organ bağışına tüm kurumların ilgi göstermesini diledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 00:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?