3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

İşte insana verilen değer

Eskişehir'de, trafik kazasında yaralanan gurbetçi bir kadın, Belçika'da bağlı olduğu sigorta şirketinin gönderdiği ambulans uçakla Brüksel'e götürüldü. Bayan pilot Julia Hüssen'in kullandığı ve Brüksl'den kalkan ambulans uçak, tatil için Türkiye'ye gelip, 12 gün önce Emirdağ-Bolvadin karayolunda geçirdiği trafik kazasında yaralanan Neslihan Uyar'ı (50), yaşadığı Belçika'ya götürmek için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uluslararası Havaalanı'na indi.

Hastaneden alınıp, havaalanına getirildiği ambulanstan indirilen evli ve 3 çocuk annesi Uyar, ardından ambulans uçağa taşındı. Belçika'da işçi olarak çalışan Uyar'a, bağlı olduğu sigorta şirketinin gönderdiği ambulans uçak, daha sonra Brüksel'e hareket etti.

Kaza sonrası Afyon Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Neslihan Uyar'ın, ilk tedavisinin ardından sevk yapılmaksızın yakınlarının kendi çabalarıyla getirildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü bildirildi. Neslihan Uyar'ın tedavisinin, Brüksel'deki bir sağlık kuruluşunda devam edeceği öğrenildi.
Ayrıca, aynı sigorta şirketinin Neslihan Uyar'ın eşini İstanbul Atatürk Havalimanı'na götürmek için özel taksi kiraladığı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 17:19:31
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 17:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?