3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Aşı sayısı sınırlı

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Seraceddin Çom, grip aşıları sınırlı sayıda gönderildiği için tüm sağlık personelinin aşılanamadığını söyledi.

Çom, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nca grip hastalığının bulaşmasındaki aracılığın engellenmesi, kamu sağlığı hizmetlerinin aksamaması amacıyla aşı uygulaması başlatıldığını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Seraceddin Çom, "Bu amaçla hasta yoğunluğunun fazla olduğu, çalışma noktalarındaki sağlık personeline uygulanmak üzere müdürlüğümüze grip aşıları gönderildi. Bahse konu grip aşıları, ülke genelinde bir uygulamadır.

Bakanlığımıza sınırlı sayıda hibe olarak gönderilen aşılar, müdürlüğümüzce dağıtımı yapıldı. Sağlık ocakları polikliniklerinde, hastanelerin iç hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kulak-burun-boğaz hastalıkları, göğüs hastalıkları polikliniklerinde görev yapan hemşireler ile doktorlar, bu uygulamaya tabi tutuldu.

Bizim düşüncemiz de tüm personelin bu uygulamadan faydalanmasıdır. Ancak, grip aşılarının sayıları bakanlığımızca belirlenen personele göre müdürlüğümüze gönderildiğinden, tüm personele uygulanamadı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 20:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?