4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

KADIR HAS'TA İLK HASILAT 400 BİN TL OLACAK

Pazar akşamı oynanacak Fenerbahçe-Kayserispor maçıyla kapılarını açacak olan Kayseri Kadir Has Stadyumu, şehrin ekonomisini canlandıracak. Bu maçla seyirci ve hasılat rekoru kıracak olan Kayserispor’un 400 bin TL gelir elde etmesi bekleniyor. 65 milyon TL’ye tamamlanan stadın izleyici kapasitesi de 33 bin kişiyi buluyor.

Pazar günü Fenerbahçe maçıyla kapılarını açacak olan 65 milyon TL’lik Kayseri Kadir Has Stadyumu, kent ekonomisini canlandıracak. Kayserispor, ilk maçını Fenerbahçe’yle oynayacağı statta seyirci ve hasılat rekoru kıracak. Çevre illerden maç için otobüsler kaldırılırken, şehre siyasiler, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ve sponsor firmalar ekipler halinde çıkarma yapacak. 33 bin kişinin statta izlemesi beklenen maçta Kayserispor 400 bin TL kazanacak.

52 adet loca var

Stadyumun 65 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirildiğini söyleyen Kayseri Kadir Has Stadyum’u proje sorumlusu Kemalettin Cengiz Tekinsoy, şu bilgileri verdi: "33 bin kişilik stadyum şehre çok önemli bir katkı sağlayacak. Hem sosyal açıdan hem ekonomik anlamda kente önemli bir ivme kazandıracak. Fenerbahçe maçıyla kapılarını açacak olan stadyumda 52 adet loca bulunuyor. 1785 araçlık kapalı ve açık otoparka sahip olan stadyumun tribün ve saha ısıtması var. Ayrıca 2 adet 500 kişilik restoran localar yer alıyor."

Koltuklar Almanya’dan

Statta kullanılan çimin özel olarak Tekirdağ’dan getirildiğini açıklayan Kemalettin Cengiz Tekinsoy, stadın özelliklerini şöyle anlattı: "Tribünlerde kullanılan koltuklar yerli üreticilerden temin edildi. VIP tribünündeki koltuklar ise özel olarak Almanya’dan getirildi. Soyunma odaları ve basın odası özel tasarımla yapıldı. Stadyumda zaman içerisinde market ve restoranlar kullanıma açılacak. Buranın sosyal bir tesis olarak kullanılması için çalışıyoruz. Bu konudaki eksiklikler tamamlanacak."

Kayseri Kadir Has Stadyumu’nun dünya çapında bir proje olduğunun altını çizen Kayserispor Başkanvekili Türker Horoz, şöyle konuştu: "Şehrimizin sosyal ve ekonomik yapısı için bu stadyum çok önemli. 2009-2010 sezonundan sonra Kayserispor için kalıcı gelir kaynağı olacak bir stadyum projesi tamamlandı. Tüm bunların yanı sıra diğer spor tesisleri de şehrimiz için önem arz ediyor. Kayserispor sadece Türkiye liginde değil Avrupa’da da başarıyı hedefliyor."

Rakamlarla Kayseri Kadir Has Stadyumu

33 bin kişilik stat 65 milyon TL’ye mal oldu.

1785 araçlık kapalı ve açık otopark var.

Stadyumda 52 adet 35’er metrekarelik loca bulunuyor.

2 adet 500 kişilik restoran localar yer alıyor.

Stadyumda tribün ve saha ısıtması var.

Basın mensupları için düzenlenmiş VIP salon bulunuyor.

VIP koltukları Almanya’dan getirildi.

Çim, özel olarak Tekirdağ’dan temin edildi.

Stadyumun içinde kafe ve marketler yer alacak.

İlk maçtan 400 bin TL’lik hasılat elde edilecek.

Loca fiyatları 30 bin dolardan başlayacak.

Büyük maçlarda kulüp 1.5 milyon TL hasılat yapacak.

Bilet fiyatları 10 TL’ye düştü

MAÇ biletlerinin 10 TL’den başladığını hatırlatan Kayserispor Başkanvekili Türker Horoz, şu değerlendirmeyi yaptı: "Önce maç biletlerini 30 TL’den satışa sunduk. Ancak daha sonra gelen talepler bilet fiyatlarını indirmemiz yönündeydi. Böylesine önemli bir organizasyona herkesin tanıklık etmesi adına fiyatları 10 TL’ye kadar düşürdük. 33 bin kişinin canlı izleyeceği maçtan Kayserispor 400 bin TL hasılat elde edecek."

Localar 30 bin dolardan başlıyor

STADYUMDA bulunan 52 adet localarda 5 yıldızlı hizmet verileceğini anlatan Türker Horoz, şu bilgileri verdi: "Stadyumda bulunan locaların fiyatları konumu ve büyüklüğüne göre değişecek. 52 adet locanın fiyatları 30 bin dolar ile 40 bin Euro arasında bir fiyata satılıyor. Bu locaların büyüklüğü 35 metrekare. Taraftarlarımız ve şehrin önde gelen sanayicileri tarafından büyük ilgi gören bu localar da en kaliteli hizmet verilecektir."

Ceyhun Kuburlu - Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 15:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?