5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

"Bayram sevincine gölge düşmesin!"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı bir programla yapıldı.

Bakan Yıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra eski ve yeni milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinden temsilcilerle belediye yöneticileri ve çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen bayramlaşmada, katılımın oldukça yüksek olması dikkat çekti.

Başkan Özhaseki'nin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Savruk'un torunu Mehmet'e (3) gösterdiği ilgi ise bayramlaşma programının ilginç ayrıntısı oldu.

Daha sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan ve tüm Kayserili hemşehrilerinin bayramını tebrik eden Başkan Özhaseki, gerçek bayramın akan gözyaşının dinmesiyle ve yurdun değişik yerlerinde bayrağa sarılı tabut gelmemesiyle yaşanabileceğine vurgu yaparak, "Tüm hemşehrilerim bayramını bir kez daha tebrik ediyorum ve huzurlu bir bayram diliyorum. Bayramlar, biz belediyeler için bir dizi çalışmanın günler öncesinden yapılmasını gerektiren günlerdir. İnsanların rahat, kolay ve huzurlu şekilde bayram yapabilmesi için ulaşımda, temizlikte ve diğer bazı konularda tedbirler alır ve çalışma yaparız. Alınan bu tedbirler sayesinde huzurlu ve sıkıntısız bir bayram yaşıyoruz. Bunla karşılık bize ait coğrafya dediğimiz, Osmanlı'nın mirasını taşıyan topraklarda kan ve gözyaşının eksik olmadığını görüyoruz. Buralarda yaşanan sıkıntılarla ilgili haberler alıyoruz. Bunun yanında bizi üzen ve bayramı buruk geçirmemize neden olan bir konuda gelen şehit haberleri oluyor. Bunların olmadığı, anaların gözyaşı dökmediği, bayrağa sarılı tabutların taşınmadığı günler geldiğinde gerçek bayramı yaşayacağımıza inanıyorum. Bir kısmımızın keyifle bayram yaparken bir kısmımızın hüzün ve gözyaşı içinde olması bayram sevincine gölge düşürüyor. İnşallah bugünler geride kalır da gerçek bayramları yaşarız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 18:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?