3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

"En ucuza en iyi stadı yapıyoruz'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği görsel brifingle yapımı devam şehir stadı ve diğer spor tesisleri ile hizmete giren Kamyoncular Garajı hakkında bilgiler verdi.

Stadyumda bir müddet yaşanan sıkıntılardan sonra işin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Başkan Özhaseki, en zor aşamalardan birisi olan çelik işini bitirdiklerini ifade ederek, "Türkiye'de ilk kez bu uzunlukta bir çelik aks yerleştirildi. 600 ton ağırlığında, 232 m. açıklığındaki aksların yerleşiminden sonra dış cephe ve tribün üstlerinin kaplamalarına devam ediyoruz. Bundan sonrası zaten hızlı bir şekilde devam edecek. Bir yandan iç mekanlarda çalışmalar sürüyor, bir yandan da koltuklar döşenmeye başlanacak. Edirne'de bir firma ile anlaşılarak çimlerin yetiştirilmesine de başlandı. İnşaat işinde kullanılan vinçlerin çıkmasıyla birlikte sahanın zemininde drenaj ve alttan ısıtma tertibatları yapılacak, ardından da çimler monte edilecek. Şu anda herşey isteğidimiz gibi gidiyor. İnşallah ligin ikinci yarısına hazır hale getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Başkan Özhaseki, açıklamasında stadın maliyetinin ve yapım süresinin dünya ortalamasının çok aldında olduğunu ifade ederek, "2000 yılından bu yana ister Avrupa'da, ister uzak doğuda yapılan tüm stadların yapım süreleri ve maliyetlerini inceledik. İsteyen internet ortamından bunları çok rahat şekilde elde eder. Orada gördük ki bizimkine yakın büyüklükte yani 30-40 bin kişilik stadların en düşük maliyetli olanı 165 milyon YTL. Üstelik bizim stadımız gibi de fonksiyonel ve donanımlı değil. Bizimkisi ise, ilave localar ve çevre düzenlemeleriyle birlikte 65 milyon YTL+KDV'ye maloluyor. Yani en ucuza en iyi stadı yapıyoruz. Yapım süresi olarak da tüm gecikmelere rağmen yine en kısa zamanda bitirilen stad olma özelliğini taşıyor" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 10:24:08
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 10:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?