30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

"Geleceğin sanayi bölgesini kurduk"

Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla görsel bir brifing düzenledi.
 
Görsel brifingde Hasyüncü, gazetecilerle beraber Organize Sanayi Bölgesini (OSB) gezdi. Genişleme alanı faaliyetleri hakkında bilgi veren Hasyüncü, genişleme bölgesinin çok iyi olacağını belirterek, "Genişleme bölgemizde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bütün yollarda genişletme faaliyetlerimiz var. Yeni bölgemizde alt yapı çalışmaları tamamlandı. Asfaltlama çalışmaları bitmek üzere. Ağaç dikme, çim ve sokak lambası çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl en önemli hedefimiz ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları olacak. Ayrıca bu bölgede hiç kablo görmeyeceksiniz. Bütün kabloları yer altına indiriyoruz. Geleceğin Organize Sanayi Bölgesini kurduk. Genişleme bölgemizde 300 parsel arsa tahsis ettik. Bunlardan 139'u üretime geçti. 100 arsa inşaat halinde ve 37 yerde ise hiçbir çalışma yok. O kişilere gerekli ihtarı çektik. Onlara eğer gerekirse devir hakkı da tanıyacağız. Amacımız müteşebbislerin önünü açmak ve bunu yüzde 90 oranında gerçekleştirdik. Gerçek yatırımcıyı bulmakta ve arsa tahsis etmekte başarılı olduk. Bu yeni genişleme bölgesi eski bölgeden daha iyi konuma gelecek diye söz verdik" dedi.

Genişleme bölgesinde faaliyete geçecek ve sanayicinin ihtiyaçlarına cevap verecek olan iş merkezinin de bitmek üzere olduğunu kaydeden Hasyüncü, iş merkezinin her türlü hizmeti sunacağını belirterek, "Burada 10 bin metre kare depo, 2 bin dükkan olmak üzere toplam 12 bin metrekarelik iş merkezimiz bitmek üzere. Sanayicimizin ne gibi ihtiyaçları olduğunu tespit ettirdik. Burası her sektörde hizmet verecek. Nalbur, mobilya, elektronik, tekstil, hastane, market, kırtasiye ve daha birçok sektörde burası hizmet verecek. Noterde açılarak sanayicimizin hizmetinde olacak. Burada sanayicimize hizmet etmek ve milli sermayenin yok olmasını önlemek için böyle bir çalışmada bulunduk. Sanayicimiz bir ihtiyacı olduğunda çok uzaklardan gidip hem maddi hem de zamansal açıdan zarar ediyor. Amacımız kaliteyi sanayicimize götürmek, uygun fiyat ve çok çeşit sunmaktır. Burası 2 ay içerisinde tamamen hizmete açılmış olacak. Bu iş merkezimiz ileride Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin ihtiyaçlarına cevap vermezse, yeni iş merkezleri kurmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
 
Kayseri'de istihdam durumu hakkında da açıklama yapan Hasyüncü, mevcut rakamların çok iyi olduğunu vurgulayarak, "Bütün illerde teşvik var ama buna rağmen yatırım yok. Kayseri'de teşvik yok ancak buna rağmen 20 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Teşvik olduğu zaman 60 bin kişiye iş vereceğimizi taahhüt ediyorum. Zaman zaman bizi eleştirenler oluyor. Biz her türlü eleştiriye açığız. Hiçbir eleştiriden incinecek, gocunacak halimiz de yok" dedi.
 
Daha sonra Başkan Hasyüncü ve beraberindeki gazeteciler birlikte iftar yemeği yedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 10:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?