3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Guinness'e el izleriyle girecekler

Kayseri Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından bez üzerine hazırlanan ‘Mavi Yolculuk’ konulu el baskısı çalışmasının Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için noter huzurunda ölçümü yapılarak tescillendi.

Daha önce dünyanın en uzun resmini yaparak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran Kayseri Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, bu defa da dünyanın en geniş el baskısıyla ikinci kez rekorlar kitabına girmek için 2 bin 944 metrekare uzunluğundaki çalışmasını noter huzurunda tescillediler.

106 öğrencinin katılımı ile farklı renklerde hazırlanmış olan su bazlı boyalar kullanılarak oluşturulan 'Mavi Yolculuk' temalı el baskısı Atatürk Şehir Stadyumu yanında bulunan dış sahada açıldı. Kanser hastaları yararına yapılan çalışma, Kayseri 5. Noter Başkatibi Nuri Bülbül ile şahitler Talas Kaymakamı Salih Bıçak ve avukat Mustafa Soygüllece huzurunda 2 bin 944.62 metrekare olarak hesaplandı.

Açıklamalarda bulunan Okul Müdür Yardımcısı Erdem Örnek, şuan 2 bin 500 metrekare olan ve Katar’ın Doha kentinde RasGas Limited Şirketi’ne ait olan rekoru kırmak istediklerini söyledi.

Yaklaşık olarak iki eğitim öğretim yılı boyunca lösemi hastası öğrencilerinin de katılımıyla özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Erdem Örnek, hedeflerine ulaşmak istediklerini söyledi.

Vali Mevlüt Bilici ile AK Parti Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel'de el baskısı yaparak öğrencilere destek olması dikkat çekti. Törene Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Ongun Yalçın, ile öğrenci ve velilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 13:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?