5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

"Minare" kararına tepki!

İsviçre'nin "minare yapılmasın, yasaklansın" kararına Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Kayseri İl Başkanlığı'ndan tepki geldi.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında İsviçre'nin aldığı kararı eleştiren Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Kayseri İl Başkanı Osman Çamur, Avrupa'nın en modern, en gelişmiş, en demokratik ve hoşgörülü ülkelerinden biri sayılan İsviçre'nin kararının yanlış bir karar olduğunu söyledi. Referandumda yüzde 57 gibi bir oranla 'minare yapılmasın, yasaklansın' sonucunun çıktığını hatırlatan Çamur, İslam kültürüne ait bir değerin, İslam'a mensup olmayanlar tarafından yasaklanmasını Diva-Sen olarak doğru bulmadıklarını ve kınadıklarını kaydetti.

Çamur, "Halkın kararına saygı duymak lazım denirse; bizde deriz ki, halkın yüzde 98'i Müslüman olan Türkiye Cumhuriyeti devleti de bir referandum yapar da, biz de ülkemizde Hıristiyan kültürüne ait çan sesi duymak istemiyoruz, haç sembolü görmek istemiyoruz derse Avrupalı Hıristiyan halk bunu hoş görür mü acaba? Kasıtlı olarak İslamfobi oluşturulmasını şiddet ve nefret ile kınıyoruz. Osmanlı İmparatorluğunun vaktinde Avrupa'ya gösterdiği hoş görüyü unutmamalarını tavsiye ediyoruz. İsviçre'nin bu yanlış kararından ve uygulamasından bir an önce vazgeçmesini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 14:24:04
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 15:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?