30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

"Namazla Diriliş" konferansı

Türkiye'de 30 kadar ilahiyatçı akademisyen ve yazardan oluşan namaz gönüllüleri platformuna üye ilahiyatçılardan Ramazan Kayan, Abdullah Yıldız ve Mehmet Göktaş, Kayseride namaz konulu konferans verdi. 

Belediye Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen ve insanları namaza teşvik ederek yeni bir bilinç oluşturmak ve derinlik kazandırmak amacıyla ülke çapında devam eden 'Namazla Diriliş' programına Kayserili vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
İlim Hikmet Vakfı tarafından organize edilen konferans Kur'an-ı Kerim okunarak başladı. Ardından konuşmacılardan Abdullah Yıldız, namaz gönüllüleri platformunun çalışmaları ve amaçları hakkında konuklara bilgi verdi. İlahiyatçı akademisyen ve yazarların ortak çalışması sonucu namaz gönüllüleri platformunun oluştuğunu belirten Yıldız, "İlahiyatçı yazarlar ve akademisyenler olarak bir hareket başlattık. İstanbul'da 8, Anadolu'da ise 30'a yakın konferans, televizyon, radyo ve dergiler aracılığıyla namazı Türkiye gündemine taşımaya gayret ettik ve başarılı olduk. Her gittiğimiz ilde salonlar dolmakla kalmıyor adeta taşıyor. Konferansların ardından insanlar bize namaza başladıklarını, başlarını örttüklerini bildiriyorlar. Namaz coşkusunu ve heyecanını tüm illerde yaşıyoruz" dedi.
 
Amaçlarının insanlara namazı sevdirmek ve huşu içinde yaşatmak olduğunu ifade eden Yıldız, "Öncelikli amacımız namaz kılmayı yaygınlaştırmaktır. Bir türlü namaza başlayamayan, namazla arasında mesafe olan kardeşlerimize sevdirmek ve olmazsa olmaz olduğunu anlatmak. Bunu ayet, hadis ve delillerle sunmak. Unutmayalım ki sabaha çıkacağımızın garantisi yok. Sabahı beklemeden bu akşamdan namaza başlayalım. Namazımızı içi dolu huşu ile kılmalıyız. Bu şekilde yaptığımız zaman namaz aile, sosyal, eğitim, siyasi, ekonomik hayatımızı düzenlemeye başlıyor. Yani hayatımızın her yönüne etki ediyor. Kısaca amacımız bütün bunlar için çalışmak, konuyla ilgili kitapları okuyup, bunları insanlara anlatmak ve onlara yardımcı olmaktır. Peygamber efendimizin yaptıklarını öğretmek ve namaza davet etmektir. Unutmayalım ki temiz topluma ulaşmanın yolu namazdır" ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra söz alan diğer konuşmacılar, namazla ilgili düşüncelerini anlatarak, konukları namaz kılmaya davet etti.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 15:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?