4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

"Primlerin iptal edilmesi normal!"

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, yatırılmaması gerektiği halde sosyal güvenlik primi yatırmış insanların primlerinin iptal edilmesinin normal olduğunu belirterek, “Bunun iptalinde herhangi bir sakınca görmüyoruz” dedi.

Açıklamada bulunan Ahmet Öksüzkaya, yeni kanun öncesi bazılarının çalışmadığı halde yakınlarını, çocuklarını ve hatta bebekleri bile Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altına almayı tercih ettiğini söyledi.

Bunun için ilgili bakanlığın gerekli araştırmayı yapacağını da ifade eden Öksüzkaya, “Defalarca duyurulmasına rağmen bir kısım insanlar çalışıyor gösterilerek sigorta primleri yatırılmıştır. Çalışanlara yapılacak bir şey yok. Ama çalışmadan, hizmet yapıyormuş gibi gösterilenlerinde sigortaları iptal edilecektir. Bunlarla ilgili gerekli araştırma ve tespitler yapıldı ve iptalleri yoluna gidildi. Dolayısıyla devletin vatandaşlarına sağladığı kolaylıklara karşı, vatandaş olarak bizimde bu kanunlara uymamız gerekiyor. Bütün kanunlar vatandaşımızın iyiliği için yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu'na devletimizin bütçeden ayırdığı pay neredeyse 30 milyar YTL'yi bulmaktadır. Dolayısıyla hazineden alınan yükü azaltmak açısından kademeli olarak emeklilik yaşlarını yükselterek, 2048 yılında da 65 yaşına getirmeyi hedeflemiştik. O günlerde insanlarımızın hayat standardı ve yaşama sürecinin yükseleceğini ümit ediyoruz. Sosyal Güvenlik primi yatırılmaması gerektiği halde prim yatırmış insanların primlerinin de iptal edilmesi gayet normaldir. Bunun iptalinde herhangi bir sakınca görmüyoruz. Bütün primlerin tamamen iptal edilmesi de söz konusu olamaz. Yapacağımız tespitler neticesinde bunlar iptal edilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 12:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?