5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

"Şakam yok" deyip silahı ateşledi!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada rehin aldığı 4 kişiyi serbest bıraktıktan sonra intihar eden işçinin, 'Sevdiğim kız beni terk etti. Yaşamanın anlamı yok' dediği bildirildi.

Annesiyle görüşen şahsın, 'Hiç kimseyi sevmiyorum. Yaşamanın anlamı yok' dedikten intihar ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Organize Sanayi Bölgesi 6. Cadde üzerinde bir fabrikada sabah saatlerine 4 kişiyi rehin alan ve bir süre sonra serbest bırakan işçi Salih E.'yi (22) jandarma ekiplerinin ikna çabalarına rağmen elindeki nereden temin ettiği bilinmeyen Kaleşnikof marka tüfekle intihar etmişti.

Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Salih E.'nin Kocasinan ilçesi Ayancık Caddesi'ndeki bir evde ikamet ettiği bildirildi. Olaydan 2 gün önce çalıştığı fabrikadaki bir otomobili çaldığı tespit edilen şahsın, psikolog desteğiyle ikna edilmeye çalışıldığı kaydedildi.

Salih E.'nin 'Silahım dolu. şakam yok. Sevdiğim kız beni terk etti. Hayatta kalmamın anlamı yok' dediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Gerekli emniyet tedbirleri alındıktan sonra şahısla görüşüldü. İkna çalışmaları sırasında şüpheli, nereden aldığı tespit edilemeyen Kaleşnikof marka piyade tüfeğini çenesinin altına dayadı. Saat 13.00 sıralarında şüpheli annesinin talebi üzerine görüştürüldü. Şüpheli, 'Hiç kimseyi sevmiyorum. Yaşamak istemiyorum' diyerek annesi çıktıktan sonra silahı ateşlemek suretiyle intihar etmiştir.00"
Konuyla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

kayseri'de 8 ay önce askerden terhis olan 22 yaşındaki Salih Ergil, uzun namlulu bir tüfekle Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikayı bastı. İçerdeki 3 kişiyi rehin almak isteyen genç, jandarma timleri tarafından yakalanacağını anlayınca intihar etti.

Organize Sanayi Bölgesi 6. caddede bulunan Türkistan Makina sanayine saat 10.00 sıralarında elindeki uzun namlulu tüfekle gelen Salih Ergil, iddiaya göre fabrikada çalışan sevgilisini kendisine göstermedikleri gerekçesiyle fabrika yöneticilerini tehdit ederek, 3 kişiyi rehin aldı.

Konya Eregli'de vatani görevini 8 ay önce tamamlayan ve birliğinden çaldığı kalaşnikof marka uzun namlulu tüfekle olayı gerçekleştiren öfkeli genç, jandarma yetkililerinin kendisini ikna etmesi üzerine 3 kişiyi salıverdi.

Ancak kendisi teslim olmaya yanaşmayan Salih Ergil, jandarma komando özel timleri tarafından sarıldığını görünce çene altından kafasına bir el ateş ederek yaşamına son vermek istedi. Salih Ergil , ağır yaralı olarak ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılırken yolda öldü. Hastanede yaşama döndürülme çabaları da sonuç vermedi.

Salih Ergil'in fabrika ve hastane önüne gelen yakınları ise gözyaşı döktü. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ile Jandarma Bölge Komutanı Tuggeneral Ali Aydın'da fabrikaya gelerek, olay yerinde incelemede bulundu. Jandarma tarafından intihar olayının yanı sıra, Kalaşnikof tüfekle ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de alacak yüzünden 21 yaşındaki Salih Ergil, uzun namlulu bir tüfekle daha önce çalıştığı fabrikayı bastı. İçerdeki 3 kişiyi rehin almak isteyen genç, jandarma timleri tarafından öldürüldü.

Organize Sanayi Bölgesi 6. caddede bulunan Türkistan Makina sanayine saat 10.00 sıralarında elindeki uzun namlulu tüfekle gelen ve içerdeki 3 kişi tehdit ederek rehin alan Salih Ergil " Paramı verin" diye bağırdı.

Olayın öğrenilmesi üzerine, fabrikaya gelen jandarma yetkilileri öfkeli genci 3 rehineyi serbest bırakması konusunda ikna etti. Ancak teslim olmaya yanaşmayan ve ateş açarak karşılık veren Salih Ergil ,jandarma komando özel timleri tarafından iki el ateş edilerek, ele geçirildi.

Yaralı genç, Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılırken öldü. Salih Ergil'in fabrika önüne gelen yakınları ise gözyaşı döktü.

ÖNCEKİ HABER
Kayseri İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, rehin aldığı 4 arkadaşını serbest bırakan şahsın etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonun sürdüğünü söyledi.

Açıklama yapan Orhan Özdemir, Konya'da askerlik görevini tamamlayarak terhis olan bir kişinin Kayseri'ye geldiğini söyledi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 6. Cadde üzerinde bulunan eski işyerindeki 4 arkadaşını Kaleşnikof marka silahla rehin aldıktan bir süre sonra serbest bırakan gencin kendini öldüreceği tehdidinde bulunduğunu ifade eden Özdemir, jandarma ekiplerinin operasyonu sürdürdüğünü söyledi.

Öte yandan bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, operasyon sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 15:33:01
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 17:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?