4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

"TÜBİTAK Bilgi Günü" kutlandı

Kayseri'de, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından "TÜBİTAK Bilgi Günü" düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen toplantıya, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, TÜBİTAK Başkan Danışmanı Dr. Nevzat Yavuz, Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Mesut Öztop, Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Burçin Alparslan, Bilimsel Programlar ve Uzman Yardımcısı İlter Haliloğlu ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Keleştemur, ERÜ ile TÜBİTAK arasında proje görüşmelerinin sürekli devam ettiğini belirterek, Türkiye'de zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu probleminin olduğunu söyledi. Anadolu'daki üniversitelerde akademisyenlerin çok iyi projeler oluşturduğuna dikkat çeken Keleştemur, öğretim üyelerinin projeleri topluma aktarma konusunda sıkıntı yaşadığını ifade etti.

Anadolu'daki üniversitelerin TÜBİTAK'ın farkında olmadığını söyleyen Keleştemur, "TÜBİTAK'a proje sunma alışkanlığı Anadolu'da yaygın değil. Biz 2007 yılında öğretim görevlilerinin proje sunma konusunda ODTÜ'den sonra ikinci olmuştuk. Üniversiteler, sıkıntılarını çözmek için sağlıklı projeler sunmalıdır. TÜBİTAK, değerlendirmeye aldığı projeleri taraf tutmaksızın ele alarak bilimsel açıdan uygunluğunu ölçer" dedi.

Keleştemur'un konuşmasının ardından TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkan Danışmanı Dr. Nevzat Yavuz, kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 12:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?