4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

1.800 işçiye sözleşme müjdesi

Kayseri'de Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri ile Kayseri Su ve Kanalizasyon İşletmeciliği'nde (KASKİ) bir süredir devam eden ve bin 800 kişiyi ilgilendiren toplu sözleşme, gerçekleştirilen törenle yapıldı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplu sözleşme törenine, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hizmet-İş Kayseri Şube Başkan Halil Özdemir ve işçiler ile yakınları katıldı. Mehter takımının gösterileri ile başlayan program çerçevesinde açılış konuşmasını yapan Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme hakkında bilgiler verdi.

Özdemir'in konuşmasının ardından söz alan Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, bu tür toplu sözleşmelerin işçilerin geleceği için faydalı olduğunu söyledi. Kayserili belediyelerin çalışmalarını taktir ettiklerinin altını çizen Arslan, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'yi kapatmaya yönelik davasını eleştiren Arslan, Türkiye'nin bilimsel ve demokratik hareketlerinin önemli olduğunu söyledi.

Yargıtay'ın yaptığı hareketin AK Parti'ye değil, Türk halkına yönelik olduğunu savunan Arslan, halkın kapatmadığı bir partiyi kimsenin kapatamayacağını kaydetti.
Gündemdeki bu gelişmenin devleti yıprattığını ifade eden Arslan, "Sıkıntı çekmeye bizim ihtiyacımız yok. İktidar mücadelesini hukuk alanında yaparsan hukuk da devlet de zarar görür. Bu ülkede şiddet ve terörü desteklemeyen her partinin siyaset yapma hakkı olduğunu bilmeliyiz. Bu davranışlara hepimiz karşı çıkmalıyız. Hükümet soğukkanlı bir şekilde hasar tespiti yapmalıdır. Türkiye'ye dışarıda da haksızlık yapılıyor. Toplum ne istiyor, ne bekliyor. Bunun cevaplarını aramalıyız. Endişeye kapılmamalıyız. Bizler 12 Martlar ve 27 Mayıslar gördük. Türkiye hep bu tür olumsuzluklardan sonra tekrar gelişti. Provokasyonlara kapılmamalıyız" dedi.

Arsalan'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 14 yıllık belediye başkanlığı döneminde bu tür sözleşmeler yaptıklarını belirtti. Özhaseki, "Yaptığımız toplu sözleşmelerin hepsinden mutlu ayrıldık. Belediyeler olarak iyi çalışmalar yapıyoruz. İmkanlarımızı ortaya koyduk. Herkese teşekkür ediyorum. Bu toplu sözleşme siz işçilerin hakkıdır" diye konuştu.

Çeşitli yayın organlarında 5 ayrı anket yaptıklarını belirten Başkan Özhaseki, anketlerin hepsinden başarılı sonuçlar aldıklarını da sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Arslan, belediye başkanları Özhaseki, Bekir Yıldız, Memduh Büyükkılıç toplu sözleşme imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 16:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?