4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

10 bin aileye iaşe yardımı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, fakir ve yardıma muhtaç 10 bin aileye iaşe yardımında bulundu. 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, iaşe paketlerinin Ramazan ayına girmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığına dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 10 bin adet iaşe paketi hazırladık. Bu iaşe paketlerinin bir bölümünü bizde kayıtlı olan, aş evlerimizden ekmek ve yemek alan ailelere kendimiz dağıttık. Kalan kısmını da Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki diğer ilçe ve ilk kademe belediyelerine teslim ettik. Belediyelerin nüfuslarına göre ayarladığımız bu paketleri de ilgili belediyeler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Böylece toplam 10 bin aileye Ramazan ayına girmeden iaşe paketlerini teslim ettik. Yardımlaşma ve dayanışma ayı olarak bilinen bu mübarek ay vesilesi ile biz de belediye olarak görevimizi yerine getirmiş olduk" dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan iaşe paketlerinde 2 kilo çay, 2 kilo zeytin, 4 kilo makarna, 4 kilo şeker, 2,5 kilo pirinç, 2 kilo fasulye, 2 kilo nohut, 1 kilo kırmızı mercimek, 1 kilo tahin helvası ve 5 litre ayçiçek yağı bulunduğu belirtildi. 

Ayrıca Kadir Has Vakfı tarafından temin edilen bin 150 paket iaşe de yine belediye tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 18:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?